Google cumpără bucăţi din HTC

Nu este un secret pentru nimeni că HTC nu o duce foarte bine de ceva vreme încoace. Telefoanele or, deşi bine construite şi excelente pe partea audio, nu au reuşit să prindă la public. Acţiunile HTC au căzut atât de mult încât au fost scoşi de pe cel mai mare index de bursă din Taiwan, iar acum Google pune capăt speculaţiilor cu anunţul făcut aseară. În ciuda zvonurilor, gigantul nu va cumpăra HTC, ci cumpără oamenii din spatele design-ului Pixel. Acesta primeşte şi licenţă (non-exclusivă) asupra proprietăţilor intelectuale ale HTC. Totul pentru $1.1 miliarde.

Conform comunicatului de presă HTC, înţelegerea presupune transferarea către Google a anumitor angajaţi, dintre care mulţi lucrează deja împreună cu Google la dezvoltarea telefoanelor Pixel. În plus, Google primeşte şi licenţă non-exclusivă asupra proprietăţilor intelectuale HTC. Tot în comunicat se relevă că HTC se va dedica în continuare dezvoltării de smartphone-uri şi deja lucrează la următorul cap de serie.

Zvonurile spuneau că Google va cumpăra direct compania pentru a îşi completa capabilităţile de dezvoltare hardware, dar să nu uităm că a mai încercat asta odată cu Motorola acum câţiva ani şi au ajuns să vând brandul către Lenovo. Gigantul a preferat, însă, să investească în forţă de muncă şi proprietate intelectuală.

Va fi interesant de observat viitorul HTC acum că o mare parte din inginerii şi designerii lor au plecat la Google. Dar până în 2018 se mai pot întâmpla multe.

Sursa: Gizmodo

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.