Might and Magic VI: The Mandate of Heaven – Reinventarea unei serii clasice

Cum îl obţin?

Might and Magic VI poate fi descărcat de pe gog ca partea a Might and Magic 6-pack Limited Edition care cuprinde şi celelalte jocuri din serie care l-au precedat la un preţ de 8.49€. În format fizic, preţul acestuia variază pe eBay între 20-30$ pentru CD-urile simple şi chiar 200$ pentru varianta în cutie (cea originală cu branding 3DO, nu variantele după ce Ubisoft a preluat IP-ul).

Preţurile sunt aproximative şi valabile la data scrierii articolului. Acestea pot varia în timp în funcţie de cursul valutar, disponibilitatea produsului şi cererea pe piaţă.

Concluzii

În ciuda faptului că Might and Magic V a fost ani de zile considerat ultimul joc al seriei, supriza de la E3 1998 a fost enormă pentru fanii înrăiţi. Might and Magic VI aducea cu sine un gameplay cu totul nou, cu o grafică în ton cu jocurile perioadei. Nu puţini au fost cei care l-au comparat cu Daggerfall sau cu Betrayal in Antara datorită interfeţei şi a conceptului open world. Cele 360 de grade de mişcare faţă de cele 4 ale jocului vechi erau o schimbare radicală de paradigmă, la fel şi interfaţa mult mai bine gândită şi rafinată. Jocul a fost ajutat mult şi de faptul că se lega de povestea din Heroes of Might and Magic care deja trecuse de a doua iteraţie şi se bucura de o popularitate enormă. Toate acestea au propulsat Mandate of Heaven în prim plan şi pe wishlist-urile tuturor gamerilor înrăiţi de RPG-uri.

În ciuda faptului că universul din produsul final nu este chiar atât de non-liniar pe cât l-ar fi dorit ambiţiile dezvoltatorilor, este îndeajuns de deschis încât să permită o oarecare libertate de mişcare. Din păcate, deciziile jucătorului nu au o influenţă majoră asupra cursului jocului, spre deosebire de urmaşul său care a implementat un sistem mai complex de decizii. Totuşi, MM6 a deschis drumul pentru povestea universului Enroth într-o altă perspectivă decât cea oferită de jocurile de strategie, o perspectivă mai implicată, mai personală şi cu mai multe detalii. Enroth acum era un univers tangibil şi asta nu a făcut decât să aducă şi mai mulţi fani şi să pregătească terenul pentru poveştile paralele din Heroes III (fără dubiu cel mai popular joc al seriei) şi Might and Magic VII.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.