Telefoanele Google de-a lungul anilor (II) – Google Nexus

2010 – Nexus S

În ciuda conceptului nou şi a specificaţiilor solide, Nexus One nu a fost un mare hit. A atras, însă, atenţia asupra modelului adoptat de Google, acela de a vinde telefoanele direct către consumatori şi de a livra cu ele sistemul Android stock, aşa cum arată el în viziunea lor. La finalul anului 2010, aceştia au vrut să întărească această idee lansând al doilea telefon din seria Nexus: Nexus S.

Acesta era produs de Samsung de această dată şi venea cu un design uşor curbat şi un display SuperAMOLED de 4 inch. Frăţia dintre Nexus S şi Galaxy S era mai mult decât evidentă, iar asta nu avea cum să lucreze decât în favoarea noului venit. Samsung începea să capete popularitate pe piaţa europeană (şi nu numai) într-un ritm accelerat.

Noul Nexus avea 16GB spaţiu de stocare, dar renunţa la slotul microSD. Avea suport pentru NFC care iniţial nu avea o utilitate foarte mare, dar care a devenit mai relevant odată cu lansarea Nexus S 4G de către Google şi Sprint şi începutul testelor pentru Google Wallet (înghiţit între timp de către Android Pay).

Pe lângă hardware-ul atractiv, Nexus S venea şi cu o nouă versiune de Android, 2.3 Gingerbread. Interfaţa fusese optimizată pentru a fi mai lină în mişcare şi performanţă, tastatura virtuală a fost îmbunătăţită cu un layout mai curat şi suport pentru sugestii de cuvinte, selecţie şi copy-paste. În plus, în setările telefonului, utilizatorii puteau vedea acum şi ce aplicaţii le-au consumat bateria şi în ce proporţie. Multe alte îmbunătăţiri fuseseră făcute şi în partea nevăzută a sistemului. Android era pe val, iar seria Nexus căpăta atenţie.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.