Telefoanele Google de-a lungul anilor (II) – Google Nexus

2011 – Galaxy Nexus

Anul 2011 a fost unul important atât pentru Samsung cât şi pentru Google. Samsung lansase Galaxy S II cu un succes răsunător, iar în toamnă avea să lanseze primul model al seriei Galaxy Note. Google, între timp, lansase Android 3.0 Honeycomb o variantă exclusivă pentru tablete a sistemului de operare menită să ofere un UI relevant pentru astfel de device-uri. Nu e de mirare, deci, că noua colaborare dintre cei doi grei s-a soldat cu un succes major.

Galaxy Nexus, deşi construit din plastic, avea un geam curbat deasupra display-ului Super AMOLED de 4.65 inch cu rezoluţie 720p care îi dădea o doză de personalitate. Iniţial lansat ca un aparat HSPA+ vândut la liber, variante LTE au apărut pentru Verizon şi Sprint. Camera nu era printre cele mai bune, dar nu avea nevoie să fie, noul Nexus miza pe viteză şi baterie şi pe identitatea vizuală pe care Android şi-o găsise într-un final cu versiunea 4.0 Ice Cream Sandwich.

Noua versiune de Android a fost o piatră de cotitură pentru sistemul de operare de la Google. Acesta îşi găsise în sfârşit o identitate vizuală. Unitară în design, estetică, dar şi control mulţumită unor guidelines clare de design, acesta a fost primul pas către unificarea conceptual-funcţională a părţii software a Android, atât în ceea ce priveşte sistemul de bază cât şi aplicaţiile dezvoltate de terţi.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.