Telefoanele Google de-a lungul anilor (II) – Google Nexus

2012 – Nexus 4

Pentru următorul Nexus, Google s-a orientat către concurenţă dorind o versiune cu un preţ competitiv. LG au fost cei care au răspuns chemării şi astfel a luat naştere Nexus 4 bazat pe modelul lor de top de la vremea respectivă, Optimus G. Acesta era un model elegant cu undesign unibody cu sticlă atât pe faţă cât şi pe spate şi un display IPS de 4.7 inch. Camera suferise şi ea un upgrade la 8MP, dar din păcate nu avea LTE la lansare în ciuda faptului că Galaxy Nexus căpătase acest feature între timp. Preţul i-a făcut pe mulţi, însă, să îi ierte această lipsă. Telefonul avea un procesor Snapdragon S4 Pro şi 2GB RAM.

Android 4.2 Jelly Bean s-a lansat pe Nexus 4, o versiune intermediară menită să rafineze îmbunătăţirile aduse de 4.1 şi să introducă unele noi. Pentru prima oară, Android-ul de bază avea setări rapide în panoul de notificări, notificările puteau fi expandate şi aplicaţia implicită de cameră căpătase suport pentru HDR. Widget-urile pentru lockscreen au fost un feature apărut în 4.2 Jelly Bean care nu au avut o viaţă lungă. Pentru prima oară apare şi Google Daydream, deşi pe atunci numele era atribuit funcţiei de screen saver.

Concluzii

Nexus 4 a fost primul pas către conceptul de flagship la preţ redus pe care Google a vrut să îl promoveze, dar la care a renunţat după două iteraţii când a schimbat şi producătorul hardware. Nexus a continuat, însă, să rămână etalonul în ceea ce priveşte experienţa Android de bază pentru încă nişte ani.

Partea III – Apogeul Nexus şi trecerea la clasa de lux

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.