AIM se închide

Nu, nu este un mesaj spam cum circulau multe pe vremuri, nu trebuie să daţi acest mesaj mai departe pentru a-l salva şi nici nu vi se vor taxa mesajele de acum încolo. Pur şi simplu, unul din ultimele servicii de instant messaging aşa cum exista el deceniul trecut îşi va sista operaţiunile începând cu data de 15 decembrie 2017. După 20 de ani de activitate, momentul ultimului sign-off se pare că a venit într-un final.

AIM a fost una dintre primele aplicaţii de instant messaging care s-a bucurat de o adopţie majoră, inclusiv datorită faptului că era servit împreună cu pachetul de conectare la Internet al firmei părinte. Împreună cu ICQ, MSN Messenger şi Yahoo Messenger, acesta a fost probabil unele dintre primele experienţe sociale online ale multor utilizatori, aşa că acest anunţ vine încărcat cu o doză sănătoasă de nostalgie şi amintiri. MSN Messenger s-a închis în 2014, iar Yahoo şi-a sistat serviciile de instant messaging anul trecut (deşi a relansat Messenger ca aplicaţie online).

În martie, AOL a blocat accesul clienţilor 3rd party către AIM, primul semn al inevitabilului. Totuşi, oricât de încărcată de amintiri ar fi experienţa AIM este greu de crezut că mai sunt atât de mulţi oameni care nu au trecut deja la medii mai moderne de comunicare precum Facebook Messenger sau WhatsApp, Snapchat sau Instagram, iar costurile de operare nu mai sunt rentabile pentru AOL (sau mai exact Verizon care au preluat compania).

Se pare că, în ciuda amintirilor nopţilor pierdute pe astfel de aplicaţii şi a nostalgiei apăsătoare trebuie să acceptăm faptul că ele nu erau decât vestigii ale unei epoci complet diferite a comunicării online.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.