Siemens S45 – Business class

Un telefon business prietenos

Cum îl obţin?

Deşi nu este un telefon relativ rar, preţurile acestuia nu sunt foarte mari. Pe OLX îl putem găsi la preţuri în jur de 50RON, în timp ce eBay îl listează în jurul sumei de 50$. O variantă în stare bună şi cu toate accesoriile poate depăşi, însă, 100$.

Preţurile sunt aproximative şi valabile la data scrierii articolului. Acestea pot varia în timp în funcţie de cursul valutar, disponibilitatea produsului şi cererea pe piaţă.

Concluzii

Concurenţa din segmentul business era destul de difuză în perioada aceea. De obicei, telefoanele se remarcau prin design sobru şi mai puţine posibilităţi de personalizare, dar şi prin prezenţa unor funcţii considerate specifice pieţei, cum ar fi posibilitatea de sincronizare cu Outlook, clientul de email (încă o raritate la vremea respectivă), dar şi ultimele tehnologii în materie de conectivitate precum GPRS, infraroşi şi, pe alocuri, chiar Bluetooth.

Dintre toţi, Ericsson oferea pachetul cel mai avansat cu ale lor R520 şi T39. Primul egala S45 la rezoluţia display-ului şi ambele aveau Bluetooth în prima sa iteraţie, precum şi client email. În plus, R520 avea şi loudspeaker şi înregistrare vocală pe care T39 nu le avea. Bluetooth era un feature proaspăt şi avantgardist care făcea ca cele două modele Ericsson să fie pregătite pentru viitor, dar la momentul lansării, lipsa accesoriilor făcea ca această facilitate să fie mai mult un element de marketing decât ceva realmente util.

Motorola oferea Timeport T280 la un preţ chiar uşor mai mic. Acesta avea un display cu rezoluţie chiar mai înaltă (128 x 100 pixeli) şi aceleaşi funcţii avansate business precum sincronizarea cu PC-ul, conexiunea GPRS şi clientul WAP 1.2, deşi îi lipsea clientul email.

Concurenţa de la Nokia era 6210 un model destul de vechi la momentul respectiv. Nokia avea să lanseze noul 6310 mai târziu în acel an schimbând piaţa telefoanelor business complet în condiţiile în care acesta (şi în special varianta sa actualizată 6310i) a ajuns să fie probabil unul dintre cele mai bine vândute modele business.

Până la 6310, însă, Siemens îşi crease propria nişă în piaţă, iar S45 era un exemplu reprezentativ pentru vremea respectivă, fiind un pachet bine rotunjit cu o personalitate proprie. Nu avea nici Bluetooth şi nici ecranul de rezoluţie mare de la Motorola, dar avea toate funcţiile esenţiale pentru a deveni un model de succes. Cel puţin până când Nokia a schimbat jocul prin ergonomie şi conectivitate şi Ericsson prin introducerea ecranului color.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.