Nokia 6610i – Reiterarea unui clasic

Doar pentru fanii înrăiţi

Nokia Series 40 1st Edition cu mici adăugiri

O porţiune din acest capitol este copiată din articolul despre Nokia 7210/6610, platforma fiind în esenţă identică cu excepţia anumitor porţiuni asupra cărora voi insista.

Platforma Series 40 de pe 6610i este foarte uşor actualizată faţă de ce găseam pe primele modele şi are şi câteva meniuri în plus pentru a acomoda funcţii noi. Pe ecranul de standby, utilizatorul îşi poate alege ca softkey-ul drept să fie asociat meniulu Go To oferind astfel acces la scurtături pe care şi le poate seta singur.

Meniul poate fi acum afişat şi în format tabular pentru a înlesni accesul. Această modificare prefigurează umătoarea versiune Series 40 unde se va folosi preponderent acest mod de afişare în detrimentul stilului vechi. Acesta este destul de anevoios având în vedere numărul crescut de itemi. Pentru prima oară, agenda are propria intrare în meniu datorită faptului că softkey-ul drept nu mai este obligatoriu asociat acesteia, ci este personalizabil. Totodată, nomenclatura s-a schimbat ind Names în Contacts.

Agenda suportă o cantitate mai mare de contacte cu câte 3 numere şi 1 intrare text, crescând de la 300 la 500. Bineînţeles, la mai puţin de 500 de contacte se pot adăuga până la 5 numere şi 4 intrări text.

Mesajele SMS concatenate cu până la 459 de caractere sunt suportate, dar şi Nokia Smart Messaging. Telefonul are 10 imagini predefinite. Suportul pentru şabloane este şi el acolo, precum şi scrierea predictivă. Memoria reţine până la 150 de mesaje SMS sau 50 de mesaje grafice. Telefonul suportă şi MMS.

Lista de apeluri reţine până la 10 numere pe fiecare dintre listele de apeluri primite, ratate şi iniţiate. Meniul de profile permite modificarea tonurilor de apel, a volumelor şi alertei prin vibraţie pentru fiecare dintre acestea. Acest feature este prezent în telefoanele Nokia dintotdeauna, iar schimbarea profilului cu butonul de pornire este o caracteristică iconică.

Setările sunt aranjate familiar cu câteva adăugiri precum cele legate de imaginea de fundal şi de tema de culoare a meniurilor. Funcţia de blocare automată a tastaturii este şi ea acolo.

Galeria este un feature nou în lumea Nokia permiţând vizualizarea fişierelor audio şi video. Acestea pot fi organizate în foldere care pot fi adăugate şi şterse de utilizator. Pentru fiecare folder este afişată memoria ocupată de fişierele din acesta. Tot în galerie se găsesc şi pozele făcute cu camera în noul folder Photos.

Meniul de Organiser include acum şi setările legate de alarmă care nu mai au propria intrare în meniul principal. Ceasul cu alarmă are în continuare posibilitatea salvării doar unei singure ore. Capacităţile de organizare sunt standard Nokia, fără funcţii foarte avansate, preluate de la modele precedente precum 6510. Telefonul poate memora între 100 şi 500 de note de calendar în funcţie de mărimea conţinutului acestora, iar ştergerea automată a notelor vechi este disponibilă. Calendarul prezintă o vizualizare a lunii, dar nu suportă vizualizarea zilei sau a săptămânii. Pentru fiecare notă se poate seta o alarmă şi pentru fiecare intrare to-do se poate seta o prioritate.

Jocurile şi aplicaţiile sunt Java, dar au intrări separate în meniul principal. Telefonul vine cu două jocuri preinstalate, Bounce şi Chess Puzzle. Al doilea a apărut prima oară pe Nokia 6100 şi ulterior a înlocuit Triple Pop ca joc preinstalat. Acestea sunt ok, dar mai puţin distractive decât variantele lor de pe telefoanele Symbian datorită display-ului mic, numărului redus de nivele şi al simplificării acestora, dar şi vitezei cu care rulează aplicaţiile Java faţă de aplicaţiile native. Retenţia puternică de imagine nu ajută de asemenea, în special în cazul lui Bounce. Aplicaţiile preinstalate includ un convertor de unităţi de măsură şi o aplicaţie de urmărire şi management al investiţiilor.

Memoria telefonului este de 4MB de această dată pentru a acomoda includerea camerei integrate. În acelaşi timp, permite în acest fel şi instalarea mai multor aplicaţii Java concomitent decât predecesorul.

Extra-urile incluse sunt calculatorul, cronometrul şi timer-ul, dar şi o funcţie de Wallet şi Sincronizarea cu PC. Conectivitatea include setări pentru GPRS şi opţiunea de activare a receiver-ului IrDA. Activarea acestuia este semnalată pe ecranul standby în stânga sus şi nu poate fi oprit, ci se opreşte singur după o perioadă. Browser-ul suportă WAP 1.2.1 şi permite inclusiv conectarea la serviciile Nokia pentru download de imagini, tonuri de apel şi aplicaţii. Bineînţeles, în prezent aceste servicii nu mai sunt active, din păcate.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.