Nokia 6016i – Low-end american

Design

Nokia 6016i este un telefon butucănos, cu o grosime considerabilă în raport cu funcţiile oferite. Carcasa este de plastic de calitate, tipic Nokia. Acesta este mai mic decât fratele său mai mare 3510i şi îi lipsesc şi benzile luminoase de pe margine, fiind un telefon mai mult orientat către business. Culorile folosite de Nokia sunt două nuanţe de gri, una închisă pentru spate şi elementele importante şi o nuanţă mai deschisă pe post de accent.

Din faţă ne întâmpină display-ul identic ca şi dimensiuni şi specificaţii cu cel al lui Nokia 3510i. Acesta este un CSTN cu 4096 de culori şi o rezoluţie de 96 x 65 pixeli, nimic impresionant şi în mod sigur mai puţin atractiv decât modelele mai avansate bazate pe Series 40 ale vremii precum 6220. Din păcate, în practică, acesta este mult mai spălăcit decât al fratelui mai mare. Este mult mai luminos, albul neavând nuanţa gălbuie de la 3510i sau 6010, dar cu un contrast foarte slab, lucru mai ales vizibil în meniu. Faptul că acesta împrumută iconiţele sobre ale lui 6100 nu lucrează în avantajul lui, acestea fiind aproape neidentificabile. Un lucru bun, însă, este că mulţumită luminozităţii foarte bune, vizibilitatea în lumina soarelui este foarte bună, telefonul fiind perfect utilizabil.

Tastatura este destul de moale şi spongioasă, cu un feedback destul de slab. Nu m-am putut obişnui nici cu tasta 3 care este îndeajuns de aproape de tasta de respingere apel încât să o apăs pe aceasta şi să închid ceea ce făceam în loc să tastez litera dorită. Iluminarea albastră este îndeajuns de puternică şi uniformă, cu inscripţiile tastelor bine vizibile, mai puţin pentru tasta de respingere apel datorită iluminării albastre peste simbolul roşu.

Spatele este simplu, domniat de capacul bateriei interschimbabile. Capacitatea acesteia este de 1070 mAh, destul de mare pentru standardele vremii, semn că longevitatea este una dintre caracteristicile de bază ale modelului. Interesantă este prezenţa unui slot de SIM sub baterie. Acesta este, însă, inactiv fiind acolo doar pentru că platforma aceasta a fost reutilizată de Nokia la mai multe modele, unele dintre ele GSM.

Partea din stânga este simplă, întreruptă doar de difuzor. În dreaptă găsim mufa jack 2.5″ pentru conectarea handsfree-ului. În partea de sus găsim antena telescopică, un detaliu interesant, precum şi butonul de pornire şi schimbare a profilelor. Spre deosebire de fratele 3510i, în partea de jos găsim lânăg mufa de încărcare un conector Pop-Port făcând transferul de aplicaţii Java şi fişiere mai simplă datorită cablurilor mult mai uşor de procurat.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.