Nokia 6016i – Low-end american

Software

Pe partea de meniuri, 6016i este un Nokia cât se poate de clasic. Formatul 96 x 65 nu a fost foarte folosit de Nokia în telefoanele lor color, seria 35xx şi 60xx fiind cam singurele modele de acest fel. Unde 3510i este ţintit către tineri, cu iconiţe colorate şi mai jucăuşe, similare cu ce găsim la modele precum 7210, 6016i are o ţintă clar mai serioasă şi mai sobră. Acesta împrumută iconiţele de la Nokia 6100 cu obiecte 3D mai realiste, dar care se dovedesc a fi o alegere foarte proastă pentru rezoluţia şi contrastul slabe ale display-ului. În timp ce iconiţele 3510i sunt colorate şi bine definite, cele din 6016i sunt şterse şi aproape indescifrabile pe fundalul alb extrem de luminos.

Meniul principal este destul de sărăcăcios, cu puţine elemente, în principal cele esenţiale. Interesantă este opţiunea explicită în meniu pentru blocarea tastaturii, probabil inclusă pentru a nu îl face prea scurt. Pe lângă aceasta, avem listele de apeluri, mesagerie, funcţiile de organizer, profilele, setările, galeria şi jocurile. În plus, 3510i are şi serviciile wap, un meniu pentru aplicaţii, extras şi un meniu separat pentru tonuri de apel.

Funcţiile de mesagerie sunt limitate la SMS şi mesaje vocale, singurele două intrări în acest meniu. Telefonul nu suportă MMS şi nici Nokia Picture Messages (în mod ciudat).

Sub meniul organizer găsim atât funcţia de calendar şi alarmă cât şi calculatorul, cronometrul şi timerul. Calendarul este identic cu cel din 3510i, fiind destul de simplu, dar cu funcţiile esenţiale bine implementate astfel încât să fie şi util spre deosebire Sharp GX30 la care ne-am uitat acum câteva zile. Se pot adăuga note de diferite tipuri împreună cu alarme pentru fiecare. Funcţia de alarmă, însă, suportă o singură oră. Celelalte funcţii sunt simplu implementate şi uşor de utilizat, fiind tipice pentru orice telefon Nokia.

Galeria permite vizualizarea fişierelor de pe telefon, imagini şi tonuri de apel. Memoria disponibilă pentru utilizator este de 266KB în total şi de 105KB la scoaterea din cutie. Din păcate imaginile sunt greu de vizualizat datorită contrastului extrem de slab. Tonurile de apel polifonice sună destul de bine şi tare mulţumită difuzorului puternic.

Telefonul vine cu trei jocuri preinstalate: AirGlide, Bowling şi Sky Diver. Acesta suportă Java MIDP 1.0 şi BREW oferind posibilitatea instalării  de aplicaţii adiţionale. Memoria mică limitează, însă, sever această capacitate.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.