Syberia – o călătorie de poveste

O procesiune funerară într-un orăşel mic de munte din Alpii Francezi merge de-a lungul unei străzi îmbătrânite. Cerul este înnorat şi ploios şi un toboşar metalic conduce alaiul bătând rar şi solemn cadenţa paşilor. Într-o caleaşcă ornamentată este un coşciug, iar în jurul acesteia păşesc în ritmul tobelor automaţi cu pălării şi umbrele către porţile cimitirului în timp ce o femeie priveşte.

Această femeie este protagonista, Kate Walker, o avocată venită din America să încheie un contract de vânzare a fabricii locale de automaţi către o companie producătoare de jucării. Această fabrică este mândria oraşului Valadilene, singura afacere locală şi casa familiei Voralberg, fabricanţi de jucării, marionete şi automaţi. De-a lungul secolelor, acestea au fost căutate de colecţionari, pasionaţi şi chiar împăraţi, dar în epoca modernă a jucăriilor electronice şi a jocurilor video, zilele automaţilor mecanici sunt numărate.

Contractul este ca şi semnat, Anna Voralberg, singura moştenitoare a fabricii pre-aprobase totul rămânând necesară doar semnătura ei. Misiunea lui Kate este îngreunată atunci când descoperă că procesiunea funerară era chiar a Annei Voralberg şi că mai există un moştenitor în viaţă, fratele acesteia Hans. Astfel începe o călătorie unică printr-o Rusie decrepită, prin locuri uitate de timp din care spiritul Sovietic efuzează prin fiecare colţişor, în căutarea lui fratelui pierdut despre care nimeni pare să nu mai ştie nimic.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.