Mai mult multitasking cu noua tastatură Gboard

Tastatura ce poate fi mutată pentru a vedea mai mult text

Google a introdus o nouă tastatura virtuală QWERTY care ajută la un mod de lucru mai complex și mai convenabil. Tastatura se numește Gboard și a ajuns la versiunea 7.6. Aceasta se poate activa apăsând simbolul Gboard Google din partea superioară stângă a tastaturii. Odată activată, aceasta pluteste peste conținutul paginii curente și poate fi redimensionată și mutată în oricare parte a ecranului.

Această noua opțiune vine în ajutorul utilizatorului mai ales când sunt 2 aplicații deschise în același timp pe ecran, deoarece până acum tastatura ocupa foarte mult spațiu dintr-una din cele două aplicații deschise. Este foarte util pentru situația când se folosește opțiunea de split-screen pentru folosirea sau completarea de informații bancare de exemplu. Încă un avantaj major ar mai fi folosirea acestuia cu o singură mană. Sunt situații când degetele de la o singură mână nu ajung la anumite litere. Aceste situații sunt  destul de dese la dimensiunea actualelor smartphone-uri. Posibilitatea de redimensionare si pozitionare a tastaturii ajută la manevrarea telefonului cu o singură mană similar cu vremurile când telefoanele aveau dimensiuni reduse și încăpeau în orice buzunar.

Gboard nu este prima tastatură care implementează butoane sau opțiuni care sa fie detașate din poziția în care ne-am obișnuit, SwiftKey au ales să facă acest lucru cu ceva vreme în urmă. Este binevenită și această alternativă.

Sursa: Android Authority

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.