Nokia 8310 – Bijuteria finlandeză

Fahsion statement de lux

Design

Nokia 8310 este un telefon candybar într-un format compact, cu dimensiuni similare cu ale predecesorului, dar mai mic cu câţiva mm pe fiecare dimensiune, cu 97 x 43 x 19 mm faţă de 101.5 x 44.5 x 17.4 mm. Greutatea a crescut un pic la 84 g faţă de 79 g în modelul vechi. Construcţia este din plastic în totalitate pentru a permite feature-ul cel mai popular în rândul telefoanelor Nokia, feţele interschimbabile. În plus, construcţia de metal era rezervată modelelor din partea superioară a gamei 8000 de lux, anume 8890 şi, mai apoi, 8910. În mână lasă o senzaţie bună, în ciuda dimensiunilor miniaturale. Grosimea este adecvată dimensiunilor, permiţând o priză destul de sigură. Folosirea carcaselor Xpress-on vine, însă, cu anumite neajunsuri, cum ar fi un uşor scârţâit al plasticului datorită îmbinărilor necesare scoaterii capacelor.

Din faţă, telefonul este inconfundabil un Nokia. Display-ul şi-a păstrat rezoluţia veche de 84×48, deşi noul telefon rulează varianta nouă a platformei Nokia care a fost introdusă odată cu Nokia 3310. Iluminarea alb cu o uşoară nuanţă violet este plăcută estetic şi caracteristică gamei premium la vremea respectivă. Totodată, faţă de modelul vechi, aceasta se stinge treptat adăugând o notă de exclusivitate. Sub display, tastele de control sunt cromate şi sunt organizate în layout-ul caracteristic Nokia, cu două softkey-uri sub display, două taste direcţionale sus-jos şi două butoane de iniţiere şi închidere apeluri. Tastele numerice au o formă nouă, dar mai puţin confortabilă decât la 8210, fiind mai mici şi urmărind liniile design-ului frontal. Au un feedback bun la apăsare, dar uneori pot fi greu de nimerit, în special tasta 0 mult micşorată şi flancată de tastele * şi #. Tastatura este transparentă lăsând la vedere iluminarea de dedesubt printr-un plastic cu o opacitate difuză. Efectul este inedit şi o marcă a acestui model şi a poziţionării în gama fashion. Deasupra ecranului găsim sigla Nokia şi fantele pentru difuzor.

Pe spate găsim sigla Nokia pe o inserţie cromată şi capacul sub care se găseşte bateria Li-Ion de 830mAh, model BLB-2. Producătorul estima o durată de viaţă de 100-400h în standby şi de 2-4h în convorbire.

Lateralele au linii elegante, deşi telefonul nu face eforturi mari pentru a masca faptul că nu are o construcţie unibody. O linie de culoare diferită înconjoară telefonul din partea superioară, mergând pe laterale şi ajungând în partea de jos a feţei, conturând tastatura şi dând forma laterală a tastelor. Pe partea stângă avem tastele de volum, iar pe dreapta portul infraroşu. Partea superioară are butonul de power care este destul de dificil de apăsat. Acesta este destul de rigid, iar faptul că este un pic adâncit în carcasă nu ajută foarte tare. Lângă el este difuzorul pentru tonurile monofonice de apel. În partea de jos găsim portul de încărcare şi mufa de 2.5mm pentru handsfree. Lângă ele este microfonul.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.