Siemens S45 – Business class

Un telefon business prietenos

Software

La pornire, telefonul ne pune să confirmăm că dorim să îl aprindem, o funcţie utilă pentru cei care călătoresc cu avionul. Ecranul de standby este destul de standard şi cuprinde numele sau logo-ul operatorului în porţiunea sa centrală, un indicator de semnal cu 5 nivele şi un indicator de baterie care se goleşte treptat, fără diviziuni marcate. În partea de jos avem funcţiile celor două softkey-uri şi imediat deasupra lor data şi ora. Cele două softkey-uri sunt implicit asociate agendei şi meniului.

La prima inserare a unei cartele SIM, telefonul vă va propune să copiaţi contactele de pe aceasta. Deşi se poate folosi şi SIM-ul, copierea contactelor este de preferat, memoria telefonului fiind mai mult decât încăpătoare cu 500 de nume cu până la 14 câmpuri de informaţie, inclusiv numele, firma, adresa de e-mail, telefon personal, de serviciu, fix, cod poştal şi altele. Funcţia de căutare rapidă este disponibilă, la introducerea unei litere este iniţiată căutarea după aceasta. S45 se sincronizează cu PC-ul folosind cablul inclus în pachet şi software-ul dedicat Siemens. Din păcate, nu am la îndemână un cablu pentru a testa această funcţionalitate.

Meniul principal se prezintă sub forma unei liste numerotate. Fiecare item are o iconiţă reprezentativă care apare în dreptul celui selectat. Navigarea folosind cifrele de pe tastatură este posibilă.

Meniul de mesagerie include SMS şi email (pe S45i). Telefonul suportă mesaje SMS, inclusiv cele concatenate. În plus, telefonul suportă şi EMS care era standardul la vremea respectivă pentru transmiterea de imagini mici şi sunete împreună cu mesajele SMS. Acest standard era suportat de câţiva producători mari precum Ericsson sau Motorola, dar nu de Nokia care folosea propriul sistem Smart Messages compatibil doar cu telefoanele lor. Imaginilor preinstalate şi se pot adăuga şi altele folosind conexiunea PC sau prin infraroşu de la alte telefoane. Scrierea mesajelor suportă şi introducerea cu predicţie.

Clientul de email suportă standardele POP3/SMTP. Acesta se conectează folosind GPRS şi după o configurare iniţială totul merge perfect. Datorită vitezelor GPRS şi a faptului că acesta era taxat la durată, Siemens s-au gândit să includă şi posibilitatea setării unei limite de mărime per mesaj pentru a reduce costurile verificării periodice a căsuţei de email. Ataşamentele sunt suportate, acestea putând fi melodii, imagini sau o înregistrare vocală.

Este bine că agenda telefonică este accesibilă din ecranul de standby, deoarece în meniu aceasta este ascunsă în porţiunea Office, o locaţie destul de anevoioasă pentru o funcţie esenţială a unui telefon. Porţiunea de organiser include un calendar cu vizualizare a lunii sau a săptămânii curente. Telefonul poate memora doar 50 de intrări, din păcate, dar acestea au destule opţiuni de configurare, inclusiv alarme pentru ele. Calendarul poate fi sincronizat cu Outlook. Tot aici găsim şi convertorul valutar care vine să sublinieze orientarea business a telefonului. Utilizatorul trebuie, însă, să îşi configureze singur valutele şi rata de schimb dintre ele. Calculatorul este destul de simplu şi la obiect.

Setările pentru alarmă sunt în acelaşi meniu, iar telefonul poate fi chiar setat să se oprească automat la o oră anume.

Telefonul are un browser WAP găsit în meniul principal. Fiind primul telefon de la Siemens cu GPRS, acesta oferea acces la viteze superioare modelelor mai vechi, deşi inimaginabil de mici dacă ne raportăm la standardele actuale. Distracţia era asigurată de cele câteva jocuri preinstalate, clasice pentru Siemens de altfel: Stack Attack şi Balloon Shooter. S45i adaugă şi jocul Race Ace cu curse de maşini.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.