Nokia 6016i – Low-end american

Cum îl obţin?

La noi în ţară este practic imposibil de găsit acest model în afara cazului în care cineva îl vinde adus din America. Pe eBay preţul acestuia este destul de variabil, ajungând chiar la 50$. Mulţi vânzători din State nu livrează, însă, în România, iar cei care livrează au costuri destul de ridicate pentru transport ajungând chiar să dubleze valoarea telefonului.

Preţurile sunt aproximative şi valabile la data scrierii articolului. Acestea pot varia în timp în funcţie de cursul valutar, disponibilitatea produsului şi cererea pe piaţă.

Concluzii

Nokia 6016i este un model cu adevărat exotic pe bătrânul continent neavând un echivalent direct. În acelaşi timp este adevărat că în general telefoanele Nokia lansate aici, fiind mai numeroase, acopereau o plajă mult mai vastă de categorii de preţ, iar un model precum 6016i nu prea şi-ar fi găsit locul. Pentru începători existau mult mai popularele 1100 şi 1101 care nu aveau ecran color, dar aveau baterii uluitoare. În fond, nici nu aveau nevoie de ecran color, monocromul lor fiind mult mai uşor de citit şi mai util decât cel implementat în 6016i. Tot în clasa entry level, dar cu ecran color tronau modele cu rezoluţie mai mare de 128 x 128 precum 2600 sau chiar 6020 dacă vorbim de clasa business.

Peste ocean, însă, 6016i era perfect la locul lui într-o piaţă mai mult sau mai puţin neglijată de gigantul Nokia. Nu este nici pe departe un telefon prost, fiind perfect pentru ceea ce a fost conceput: un aparat cu funcţii elementare pentru puriştii în căutarea unei baterii capabile şi a unei recepţii excelente. Şi pe aceste fronturi, livrează tot ceea ce promite. Păcat că display-ul este o mare dezamăgire datorită contrastului sacrificat în favoarea luminozităţii mari ce creşte utilizarea în lumina soarelui.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.