Motorola MPx200 – Un smartphone frugal

La finalul anului 2002, Microsoft scoteau la rampă în colaborare cu HTC primul smartphone rulând Microsoft Smartphone 2002, o variantă a Pocket PC 2002 destinată telefoanelor cu taste şi fără touchscreen, un fel de Pocket PC light pentru cei care doreau complexitate într-un pachet compact. Era tentativa lor de a aduce Windows pe cât mai multe aparate şi de a oferi o experienţă similară, chiar dacă nu realmente unificată, între telefon, PDA şi PC. Deşi cea mai lungă şi fructuoasă colaborare Microsoft pe piaţa telefoanelor şi PDA-urilor a fost cu HTC, care la vremea respectivă era doar un ODM ce construia platforme pentru alţii, mulţi alţi producători şi-au încercat norocul în universul Windows.

Motorola au fost printre primii producătorii mari ai vremii care s-au încumetat să construiască hardware pentru noul sistem de operare. Astfel, în 2003 în toamnă aceştia anunţau lansarea propriei serii de telefoane Windows, seria MPx. Din păcate, această linie a avut o viaţă scurtă, iar MPx200 a fost primul membru al acesteia. Comparativ cu HTC Canary, MPx200 ţintea să demonstreze că un smartphone nu trebuie neapărat să aibă un design industrial. Acesta propunea un format cu clapă, cu display extern şi un finisaj negru lucios, foarte stylish, dar foarte vulnerabil la urme de amprente.

Ca toate telefoanele rulând smartphone 2002, acesta avea un set de neajunsuri faţă de propunerile consumer ale concurenţei, cele mai notabile fiind lipsa Bluetooth şi a unei camere integrate. Windows Mobile 2003 lansat anul următor împreună cu noul val de device-uri a remediat aceste aspecte, dar încă de la început a fost clar că abordarea Microsoft nu era foarte orientată către consumator, oricât de mult ar fi încercat producători precum Motorola să ne convingă că nu este aşa.

[icon name=”refresh” class=”” unprefixed_class=””] Vedere 360°

0%

    Fii primul care comenteaza!

    Lasă un comentariu.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.