Panasonic EB-X700 – Frumuseţe superficială

Nokia întotdeauna a experimentat cu design-ul telefoanelor lor, inventând noi şi noi forme şi formate care mai de care mai interesante sau mai experimentale. Cu toate acestea, telefoanele cu clapă nu au fost niciodată specialitatea lor, mai ales în prima jumătate a deceniului trecut când acestea erau mai mult apanajul producătorilor asiatici care aduceau cu ei experienţa pieţelor koreene, chineze sau japoneze. Nokia au intrat destul de timid în acest joc şi cu modele care erau mult mai butucănoase şi mai pătrăţoase decât ce importau Samsung, Sharp sau LG. Primul lor model de acest fel a fost 7200 poziţionat ca jucărie fashion rulând Series40 la finalul anului 2003, practic un 6610 mult mai pretenţios, mai ales luând în considerare carcasa cu accente textile.

Anul următor, finlandezii au căpătat curaj şi şi-au încercat norocul cu primul smartphone cu clapetă, modelul 6260, un telefon destul de mare şi butucănos, dar cu display rotativ şi camera montată pe laterală, un mic experiment pentru viitoare modele care aveau să transforme formatul camcorder într-un punct de vânzare precum N90 sau N93. În acest moment din istorie, însă, 6260 era pur şi simplu imens pentru un telefon în acest format, apropiindu-se de contemporanii săi fără clapă şi depărtându-se de ceea ce aştepta piaţa de la un astfel de model: dimensiuni compacte şi eventual un display extern pentru notificări.

Aici a intervenit Panasonic cu al lor one-hit-wonder EB-X700, un telefon care împrumuta sistemul de operare Symbian S60 de la Nokia şi îl transpunea într-un pachet cu clapă aşa cum s-ar fi aşteptat cu toţii să arate acesta. Având un design împrumutat de la celelalte modele ale lor şi cu puternice accente asiatice, inclusiv forme rotunjite cu curbe ample, o antenă externă şi un display de notificări pe clapetă. Cel puţin în teorie ar fi trebuit să fie o reţetă de succes, mai ales comparativ cu oferta Nokia în acest format şi totuşi este un model care a fost mai mult sau mai puţin trecut cu vederea şi acum uitat. Să vedem de ce a eşuat formula Panasonic în mediul Symbian care la momentul respectiv era aproape sinonim cu ideea de smartphone.

[icon name=”refresh” class=”” unprefixed_class=””] Vedere 360°

0%

    Fii primul care comenteaza!

    Lasă un comentariu.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.