Nokia 6610i – Reiterarea unui clasic

Doar pentru fanii înrăiţi

Nokia 6610 a fost unul dintre primele telefoane cu noul Series 40 de la Nokia în 2002 şi s-a bucurat de un succes destul de mare. Cu această ocazie, Nokia a considerat oportun ca la începutul anului 2014 să prelungească viaţa acestui produs cu un model uşor actualizat. Acesta era o variantă mai sobră de design a modelului 7250i lansat în toamna anului precedent şi care la rândul său era un urmaş al lui 7210. Noul 6610i aducea cu sine o cameră integrată şi o structură uşor diferită a meniului principal, deşi în rest era practic acelaşi telefon. Din această cauză, acest episod Nostalgiview va fi unul relativ scurt.

Vedere 360°

0%

  Design

  Nokia 6610i are un design identic cu predecesorul său direct până în cel mai mic detaliu. Singura diferenţă notabilă este camera care se găseşte pe spate. Şi opţiunile de culoare s-au schimbat uşor, fiind negru, alb şi gri, deşi cu carcasele Xpress-on puteau fi ataşate inclusiv carcase de la modelul vechi, cel puţin pe faţă.

  Cameră

  Camera poate fi accesată cu butonul de sus al tastei direcţionale din standby. Implicit, acesta porneşte modul de fotografiere standard. Pe lângă acesta, acesta mai oferă şi un mod de portrete şi unul de fotografiere nocturnă. Modurile normal şi nocturn au rezoluţie CIF 352 x 288, în timp ce modul portret este limitat la 80 x 96. Mărimea unei poze variază între 15 şi 21 kB, iar calitatea lasă, în mod evident, de dorit la vizualizarea pe PC şi chiar pe ecranul telefonului.

  Setările de fotografiere sunt practic inexistente, fiind limitate la calitatea imaginii care are trei nivele: Basic, Normal şi High. Chiar şi pentru vremea respectivă, camera din 6610i este destul de slabă, ilustrând poziţia acesteia ca şi funcţie extra, neesenţială. Acesta nu este cu nimic mai proastă decât cele integrate în modele concurente precum Motorola C650, Siemens C65 sau Sony Ericsson T610/T630. Pe de altă parte, acestea din urmă aveau un display net superior atât ca rezoluţie cât şi ca număr de culori făcând pozele măcar să pară mai vibrante. Rezoluţia VGA era încă rezervată telefoanelor high end precum 7650 sau camerelor externe precum cele de la Sony Ericsson şi Siemens.

  Fii primul care comenteaza!

  Lasă un comentariu.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.