Siemens S55 – Potenţial întârziat

Display

Ecranul are o diagonală de 1.5″ şi este un CSTN cu 256 de culori şi rezoluţia de 101 x 80, un fel de standard la acea vreme pornit chiar de Ericsson. Bineînţeles, nu putem vorbi de unghiuri de vizibilitate sau de acurateţea reproducerii culorilor. Utilitatea reală a ecranelor color avea să se resimtă abia în smartphone-urile şi telefoanele cu rezoluţii şi diagonale mai mari şi cu capacitatea de a reproduce mai multe culori. Cu toate acestea, interfaţa clasică Siemens acum arăta mult mai bine, iar culorile, fie ele şi 256, au fost folosite foarte bine în realizarea acesteia.

Calitatea acestuia este similară cu a concurentului T68i, deşi anumite diferenţe se pot observa, în special pe partea de contrast. Siemens are un display mult mai contrastant, cu culori mai puternice în timp ce Ericsson este mai spălăcit. În acelaşi timp, şi algoritmul de afişare este diferit, în cazul Ericsson oferind o imagine mult mai fină. Siemens pixelează puternic zonele de detaliu, iar contrastul puternic contribuie enorm la senzaţia de pixelare. Per total, ambele display-uri au părţi pune şi proaste, Siemens având avantajul unor culori un pic mai vibrante şi a unui contrast mai bun în timp ce Ericsson are avantajul unui algoritm de afişare a imaginilor mai plăcut vizual.

Conectivitate

Pe partea de conectivitate, Siemens S55 bifează toate căsuţele. Acest lucru era chiar necesar pentru a concura direct cu elegantul flagship Sony Ericsson. Pentru prima oară, Siemens propune un pachet complet de funcţii începând cu suportul pentru conexiune GSM triple band GSM 900/1800/1900. Vremurile telefoanelor dual band începea să apună, cerinţele de mobilitate în special în segmentul business şi high-end incluzând şi posibilitatea de utilizare peste ocean, în America de Nord, nu doar pe teritoriul Europei.

Serviciile de date includeau şi GPRS peste clasicul şi foarte lentul CSD. Vitezele teoretice atingeau nivelul de 115 kbps, deşi în practică rar depăşeau 35 kbps. Cu toate acestea, Siemens S55 are un browser capabil WAP 1.2.1 pentru a profita de surplusul de viteză. GPRS poate fi pornit sau oprit din meniul Connectivity care include şi un contor de date pentru un control mai bun asupra facturii, GPRS fiind taxat la cantitatea de date şi nu la durată precum CSD-ul pe care îl înlocuia.

Pentru transferul de date, portul infraroşu este încă prezent, multe dintre laptopurile şi PDA-urile vremii neoferind altă posibilitate de conectare wireless. Cu toate acestea, vântul progresului bate şi la poarta Siemens, noul model oferind şi Bluetooth v1.1 pentru conectarea la accesorii precum handsfree-uri, sincronizarea cu PDA-uri şi chiar transferul rapid de fişiere. Meniul de configurare Bluetooth este destul de logic aranjat şi facil de folosit, în timp ce trimiterea de fişiere este prezentă în meniurile contextuale din manager-ul aferent. Aparatele către care se trimit fişierele nu trebuie împerecheate în prealabil, acesta fiind un pas necesar pentru anumite alte telefoane cu Bluetooth ale vremii. Bineînţeles, ca în cazul oricărui telefon high-end care se respectă, standardul SyncML este prezent şi el.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.