Nokia Seria 3 (I) – A fost odată 3310

Partea II – Revenirea gigantului

Nokia 3310 este probabil cel mai popular telefon făcut vreodată. Anunţat pe 1 septembrie 2000 şi lansat câteva luni mai târziu, acesta a înlocuit deja popularul Nokia 3210, dar probabil nici Nokia nu se aşteptau la succesul pe care acesta avea să îl repurteze. Vândut în 126 de milioane de unităţi de la lansare, acesta a devenit un simbol pentru Nokia, un aparat iconic care încă este popular astăzi, inclusiv printre nostalgici şi colecţionari.

Faptul că era un telefon simplu de folosit, cu un display grafic plăcut, o tastatură excelentă pe care mulţi au încercat să emuleze, un preţ destul de accesibil şi, să nu uităm, Snake II i-au adus modelului mulţi fani. Construcţia solidă de plastic de calitate, precum şi posibilitatea montării de carcase şi tastaturi personalizate cu diverse culori şi imagini au fost bonusuri binevenite. În plus, acesta aducea cu el şi multe funcţii destul de rare în acest segment de preţ precum un calculator, un cronometru, un timer, dar şi funcţii elementare de organizer mulţumită reminder-ului.

Până la lansarea liniei iPhone, puţine telefoane s-au mai bucurat de atâta recunoaştere şi de nivele comparabile de vânzări. Deşi nu mai este un telefon actual din niciun punct de vedere, 3310 a rămas un simbol mulţumită internetului şi nenumăratelor meme-uri care îi laudă indestructibilitatea.

Anul trecut, în 2017, HMD, noul deţinător al brandului Nokia, a încercat să capitalizeze acest succes lansând o versiune actualizată a bătrânului. Succesul acesteia a fost mediocru, dar a fost de ajuns pentru a atrage atenţia către reînvierea brandului care a dominat piaţa telefoanelor mobile timp de aproape 10 ani şi pentru care mulţi încă mai au o slăbiciune.

Înainte ne vom uita, însă, la telefonul care într-un fel a pornit revoluţia telefoanelor mobile în rândul maselor servind ca un catalizator al pătrunderii acestora în viaţa noastră.

[icon name=”refresh” class=”” unprefixed_class=””] Vedere 360°

Nokia 3310

0%

  Nokia 3360

  0%

   1 Comentariu

   Lasă un comentariu.

   Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.