Sony Ericsson K800: Calitate şi rafinament în cursa megapixelilor

În anul 2006, cursa megapixelilor era în toi. În 2004 Audiovox lansa PM8920, primul telefon cu cameră de 1.3MP, în timp ce Motorola ieşea la rampă cu modelele A1000 şi E1000. Bariera megapixelului era depăşita, iar cursa începuse. Nokia şi Sony Ericsson erau, însă, jucătorii cei mai proeminenţi pe această scenă. Nokia prin prisma popularităţii brandului, iar Sony Ericsson prin prisma camerelor de calitate pe care le integrau în modelele lor având garanţia unui expert în domeniu precum Sony. În 2005, modelul K750 spulbera concurenţa din punct de vedere al calităţii foto, dar un an mai târziu, deja şi concurenţii învăţaseră trucuri noi.

Introducerea brandului Walkman atât de popular pe piaţa audiofililor cu modelul W800 s-a dovedit un succes răsunător pentru Sony Ericsson, iar experimentul unei linii duble de produse specializate dăduse roade. Acum era rândul specializării camerelor, iar în anul de graţie 2006, Sony împrumută popularul brand Cyber-shot proaspătului venit în linia de produse Sony Ericsson, K800. Acesta este dezvoltat pe fundaţia stabilită de K750, dar aduce multe îmbunătăţiri pe toate fronturile, în special pe partea vizuală, dar şi a limbajului de design. Împrumutul de elemente particulare camerelor Sony de la vremea respectivă avea menirea de a sublinia faptul că noul model are o cameră ce se poate bate cot la cot cu compactele vremii.

Sony Ericsson K800 marchează, într-un fel, un punct de turnură al camerelor integrate, cel puţin în ce priveşte producătorii europeni. Acesta includea un senzor care dădea rezultate fantastice, dar îşi rotunjea calităţile de fotograf cu includerea unui bliţ cu xenon, o premieră în lumea telefoanelor. Şi dacă asta nu era destul, pachetul software era excelent pentru un feature phone, aşa cum Sony Ericsson şi-a obişnuit fanii. Personal, mi s-a părut un telefon fantastic şi am revenit la el de 3 ori în perioada când încă era pe piaţă pentru că îl consideram feature phone-ul perfect ca design, software, dar mai ales ca şi capabilităţi hardware. Să îl privim mai îndeaproape.

[icon name=”refresh” class=”” unprefixed_class=””] Vedere 360°

0%

    Fii primul care comenteaza!

    Lasă un comentariu.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.