Telefoane pliabile?

Ne pregătim de noi inovații?

Ecranele flexibile/curbate sunt prezente pe anumite telefoane de vârf de pe piață, dar nu într-un mod spectaculos care să atragă atenția consumatorilor. O demonstrație destul de îndrăzneață a tehnologiei a fost facută de LG prin modelele Flex și Flex 2, dar care nu au înregistrat un numar impresionant de vânzări. Concurența, Samsung, este pregătită și ea de a face o demonstrație a tehnologiei în viziunea lor, conform ultimelor zvonuri din industrie. Design-ul cu care vor să iasă la înaintare este acela de telefon pliabil. CEO-ul diviziei mobile a confirmat recent că se lucrează intens pentru realizarea acestui gen de telefon mobil, iar o posibilă dezvăluire ar fi în cadrul unei conferințe din luna noiembrie în San Francisco.

Asemenea inovație încearcă și compania chineză Huawei să realizeze. Un purtător de cuvânt din cadrul Huawei a declarat recent că echipa din spatele acestui proiect încearcă să finalizeze produsul astfel încât smartphone-ul să fie pregătit de lansarea pe piață înaintea modelului Samsung.

Unii producatori au încercat să revină la design-ul cu clapetă. Samsung (W2018 și Galaxy Folder), LG (Smart Wine), ZTE (Axon M) și Gionee (W909) au mai încercat câte un model pe piețele din Asia. Aceste modele au dezavantajul că trebuie înglobată o tastatură alfanumerică, care este destul de greoaie atunci când ai mult de scris. În trecut, soluții mai productive au fost BlackBerry Style 9670 și BlackBerry Pearl Flip 8230, care înglobau tastaturi fizice Qwerty si Half-Qwerty. Un model pliabil cu display full touchscreen care să ofere o serie de avantaje e mult mai potrivit pentru piața actuală. Speram ca aceste concepte/zvonuri să fie cât mai aproape de lansarea unor telefoane de producție în masă. Suntem într-un moment în care smartphone-urile duc lipsă de diversitate în materie de design, iar aceste proiecte ar aduce un aer nou pentru cumpărători.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.