Facebook investeşte 5.7 miliarde de dolari in platforma Jio

Un competitor serios pentru comerţul online

În urma cu aproximativ 2 sampamani, Facebook a anunțat că a investit 5.7 miliarde de dolari în platformele Jio, parte a portofoliului mai larg al conglomeratului indian Reliance Industries. Potrivit unui post pe blog-ul de social media, principalul motiv din spatele acestei afaceri pe care a făcut-o Facebook, cel mai mare acționar minoritar, este de a combina aplicaţiile JioMart și WhatsApp. Avantajul acestei combinări ar fi pentru a permite oamenilor să se conecteze cu companiile şi magazinele astfel încât să existe o experienţă unica în comercializarea si cumpărarea de produse online prin intermediul aplicaţiei mobile.

Având o platformă IM (mesagerie instanta), Facebook doreşte să meargă mult mai departe de mesageria mobilă, iar aceasta nu este ceva nou. Gigantul chinez Tencent care este proprietarul WeChat, o platformă masivă care permite la peste un miliard de utilizatori să comunice, să cumpere online sau chiar să efectueze plăți offline.

Nu este o surpriza ca Facebook să investească pe piața indiană. WhatsApp are în prezent peste 400 de milioane de utilizatori din acesta țară. David Fischer, Chief Revenue Officer, şi Ajit Mohan, VP şi Managing Director în India, a dezvăluit unele numere din rapoartele interne din care se pot trage concluzii imporntante. În mai puţin de patru ani, Jio a adus mai mult de 388 milioane de oameni online şi în doar ultimii cinci ani peste o jumătate de miliard de oameni au obţinut astfel acces la internet.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.