Telefoanele Google de-a lungul anilor (I) – Primii paşi

Astăzi Google va lansa noua generaţie de smartphone-uri Pixel. Acestea vor veni cu un design fresh, specificaţii de top, un nou sistem embedded SIM şi, sperăm, un set de camere care să îi facă pe restul geloşi. Cel mai probabil şi preţul va fi unul pe măsură. Deşi seria Pixel are doar un an vechime, Google a cochetat de-a lungul timpului cu ideea de a avea o linie proprie de telefoane, una în care hadrware-ul să fie în sinergie perfectă cu viziunea lor asupra Android, aşa cum Apple a reuşit cu iPhone şi iOS.

2006 – HTC Sooner şi începuturile

Povestea noastră de duce înapoi în timp în anii 2006-2007. Fragmentarea pieţei smartphone-urilor între Windows Mobile, BlackBerry, Palm şi Symbian, fiecare cu paradigme diferite şi unii chiar cu servicii proprii, constituia într-o oarecare măsură o piedică în calea ambiţiilor Google de extindere şi popularizare a serviciilor sale. Astfel, aceştia cumpără Android Inc. cu sediul în Palo Alto pentru o sumă de aproximativ 50 de milioane de dolari şi într-un parteneriat cu HTC încep să pună bazele primului smartphone prototip pentru noua viziune Google. Cu numele de cod Sooner, acesta aducea foarte mult cu un BlackBerry un pic mai prietenos. Avea un display 320×240 fără funcţii touch, 64MB RAM, o cameră de 1.3MP şi GPRS pentru conexiunea de date. T-Mobile fuseseră cooptaţi ca parteneri pentru a ajuta la testarea noului telefon.

Totul s-a schimbat, însă, odată cu anunţul primului iPhone în 2007. Poveştile spun că Andy Rubin era în maşină atunci când a auzit ştirea, iar aceasta l-a făcut să regândească în întregime ideea din spatele primului telefon Android.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.