Microsoft confirmă că Windows Phone este mort

După încetarea suportului pentru Windows Phone 8.1 şi după o serie de postări pe twitter ale lui Joe Belfiore, este clar că şi Windows 10 Mobile este pe ducă. Acesta a declarat că Microsoft va continua să ofere suport pentru bug-urile actuale, dar nu vor mai fi dezvoltate feature-uri noi.

Într-un al tweet, Belfiore confirmă faptul că dezvoltatorii nu au oferit niciodată realmente suport pentru Windows, iar partenerii pe care i-au avut au fost puţini. Cercul vicios al Windows pe telefon pare să fie numărul mic de useri datorită penuriei de aplicaţii şi lipsa interesului dezvoltatorilor determinat de numărul mic de useri.

Momentan, se pare că eforturile Microsoft sunt îndreptate către realizarea de sinergie între telefon şi PC, mai ales că recent au anunţat că browserul Edge va fi disponibil pe Android si iOS. Nu se ştie dacă aceştia vor mai reveni vreodată asupra pieţei mobile ca şi competitori sau dacă vor continua să încerce să atragă utilizatorii către Windows pe PC mizând pe partea de servicii.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.