Warcraft III – Naşterea unui brand de succes

Puţine jocuri au avut un impact la fel de mare asupra gaming-ului cum au avut seriile de la Blizzard Entertainment. Istoric, aceştia s-au concentrat pe puţine francize pe care le-au clădit în nume grele în industria jocurilor PC, fie că vorbim de vânzări, profit, de admiraţia fanilor sau de proeminenţa lor pe scena e-sports. Nume precum Warcraft, Starcraft şi Diablo sunt cunoscute inclusiv oamenilor care nu sunt împătimiţi ai gaming-ului deoarece au pătruns inclusiv în cultura colectivă, dincolo de monitoarele calculatoarelor mulţumită deopotrivă succesului repurtat şi al comunităţii adunate în jurul lor, cât şi datorită prezenţei în multiple forme de media, cum ar fi cărţi, board games şi chiar un film lansat în 2016.

Starcraft este în continuare unul dintre cele mai jucate jocuri în campionatele de e-sports şi nu numai, seria Warcraft a mers pe o linie diferită datorită succesului răsunător în genul MMO. World of Warcraft împreună cu numeroasele sale expansiuni au construit un univers viu, plin de personaje interesante şi iconice şi din 2004 de când a fost lansat este în continuare liderul pieţei MMORPG ducând mai departe povestea planetei Azeroth. Însă Warcraft nu a fost dintotdeauna un univers în continuă dezvoltare cu povestea avansată prin cărţi şi un joc care oricât de mult ar hrăni nevoia fanilor de a urmări evoluţia personajelor preferate suferă de bolile inerente genului MMO, anume perioade de timpi morţi între lansările de conţinut nou, alternanţa calitativă între expansiuni şi, bineînţeles, grinding-ul anevoios necesar pentru a ajunge la conţinutul end-game. Înainte de World of Warcraft au fost cele trei jocuri de strategie care au pus bazele universului şi care l-au popularizat consacrând personaje, locuri şi poveşti care chiar şi astăzi fac deliciul fanilor.

Cu toţii ne amintim strămoşii RTS ai lui WoW cu drag, pentru mulţi dintre noi fiind jocurile copilăriei. Am crescut cu poveştile despre oameni şi orici, despre decăderea lui Arthas şi intenţiile bune prin mijloace neînţelese ale lui Illidan. Iar toate acestea s-au născut în 1994 cu primul joc şi au prins cu adevărat formă în 2002 când Warcraft III ajungea pe piaţă după o perioadă de 3 ani de aşteptare chinuitoare pentru fanii înrăiţi.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.