WinPhone 95 – Cel mai bun telefon cu Windows 95 care nu a existat niciodată

Imaginaţi-vă că sunteţi înapoi în 1995. Sony abia lansa primul PlayStation, o nouă tehnologie optică de stocare tocmai fusese anunţată, DVD-ul, iar Internetul devenea din ce în ce mai mult o prezenţă în spaţiul public. Şi, tot atunci, Microsoft revoluţiona piaţa cu o nouă interfaţă, un nou browser Internet Explorer şi puterea Plug-And-Play, toate integrate în noul lor sistem de operare: Windows 95.

Dar cum ar fi fost ca acest nou sistem de operare să se lanseze şi pe un smartphone primitiv? Poate Windows Phone ar fi fost într-un cu totul alt loc acum. Probabil că ar fi fost aşa cum şi-a imaginat designer-ul Henrique Particarati pe Behance dacă hardware-ul la vremea respectivă ar fi permis.

WinPhone 95 este un telefon destul de masiv, cu o cameră de ultimă generaţie Sony Mavica. Conectivitatea este asigurată de un port paralel pentru conectarea la imprimante, o ieşire VGA şi Ethernet de viteză mare. Suportul pentru Windows 95 include şi aplicaţii de productivitate binecunoscute precum Notepad, Brieface, dar şi Phone Dialler pentru a ţine legătura cu cei dragi. Bineînţeles, inclusă este şi integrarea cu Microsoft Office. Pentru navigare, acesta foloseşte un trackball.

Revenind cu picioarele pe pământ, un astfel de aparat ar fi fost improbabil, dacă nu chiar imposibil cu tehnologia disponibilă atunci. Singurul smartphone/PDA disponibil la momentul respectiv era IBM Simon Personal Communicator, iar acesta este foarte primitiv comparativ cu ce vedem aici. Proiectul este, însă, un exerciţiu de imaginaţie distractiv. Acesta poate fi explorat în întregime aici. Voi ce amintiri aveţi legate de Windows 95? Mai ţineţi minte prima ediţie care venea pe 14 dischete?

Sursa: Behance

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.