Sailfish OS instalabil pe PDA retro

Sailfish OS pentru Gemini Community Edition este disponibil

Planet Computers este un start-up din Londra care ne-a prezentat în luna februarie a acestui an la Mobile World Congress 2018 o jucărie tech neașteptată: Gemini PDA. Cuvântul PDA care vine de la Personal Digital Assistant, a fost foarte folosit în perioada de glorie a acestor dispozitive. Deși erau butucănoase, ofereau un spațiu de lucru net superior față de smartphone-urile vremii. Cazul de față se axeaza de asemenea pe productivitate. Inițial PDA-ul în forma unui mini-laptop vine cu Android si o distributie de Linux instalată. Recent Jolla au devenit parteneri și oferă acuma Sailfish OS compatibil cu Gemini. Din păcate suportul de aplicații Android nu este încă disponibil, acesta urmând să vină printr-o actualizare spre finalul anului.

Componenta vedetă este tastatura qwerty în stilul PDA-urilor Psion de la începutul anilor 2000. Aceasta este acoperită de un ecran de 5.99 inchi atunci când Gemini este închis. Poate fi achiziționat în două variante, cu conectivitate 4G + Wi-Fi sau doar cu conectivitate Wi-Fi de pe site-ul Planet sau Jolla Shop , iar aici se poate inspecta tutorialul care te îndrumă să instalezi Sailfish OS pe un PDA Gemini cumpărat de la Planet Computers.

Vă așteptăm în secțiunea de comentarii pentru a împărtășii cu noi opiniile și ideile legate de dispozitivul Gemini împreună cu sistem de operare Sailfish OS.

 

Sursa: Blog Jolla

1 Comentariu

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.