Wi-Fi trece la versionarea cu numere

Mai ușur de identificat ultima tehnologie

La noi în țară contează foarte mult viteza internetului și cu siguranță majoritatea se uită la tipul de Wi-Fi atunci când achiziționează un nou router wireless. Până azi puteai să verifici versiunea de tehnologie folosită după litera sau combinația de litere de la capătul 802.11ac, o numerotare neintuitivă și nealfabetică. Din fericire Wi-Fi Alliance vor numerota versiunile astfel încât ceea ce era cunoscut sub numele 802.11n acum o să devină Wi-Fi 4. Actuala tehnologie 802.11ac o să fie denumită Wi-Fi 5, iar viitoarea tehnologie care va fi finalizată cuând 802.11ax va purta numele de Wi-Fi 6.

Deși prea puțin folosite în acest moment, rețelele mai vechi precum b/a/g au fost numerotate și ele. Astfel 802.11b a devenit Wi-Fi 1, 802.11a este Wi-Fi 2 și 802.11g este Wi-Fi 3. Rețelele b si a au o denumire confuză deoarece au fost lansate în aceeași perioadă, Septembrie 1999, iar notarea actuală nu mai are așa mare importanță pentru ele.

Pe langă ambalajul diverselor produse, semnele de mai sus vor fi implementate și în interfețele de utilizator astfel încât vom fi capabili să vedem la ce tip de rețea de internet ne conectăm cu smartphone-ul. Iar atunci când vom scana diverse încăperi și vom observa rețele cu Wi-Fi 4 sau 5 în față vom ști cu siguranță care este rețeaua mai rapidă.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.