F(x)tec Pro 1 vrea să aducă înapoi tastatura QWERTY fizică

Cu toții privim nostalgic înapoi către vremurile când telefoanele aveau forme care mai de care mai interesante și mulți dintre noi sunt la o vârstă la care au avut măcar o dată în viață un aparact cu tastatură QWERTY fizică sau măcar am tânjit după unul la un moment dat. Co-fondatorul F(x)tec Liangchen Chen pare să fie și el fanul unui astfel de format. După ce a lansat un Moto-mod pentru smartphone-urile din seria Z de la Motorola care adăuga o tastatură fizică și care nu s-a bucurat de foarte mare succes, acesta și-a unit forțele cu alți doi pasionați, Adrian Ching și Leon Feng și acum ies la ramă cu un smartphone modern în haine nostalgice: F(x)tec Pro 1 la un preț de 649$.

Acesta amintește foarte mult de modele precum Nokia N97 sau E7 care aveau un mecanism de glisare similar în care display-ul se ridica la un unghi de 30 de grade atunci când tastatura era descoperită. Acest design a pierdut lupta cu trendul fiind înlocuit de smartphone-urile așa cum le știm azi: cărămizi cu display-uri touch de dimensiuni din ce în ce mai mari. Ce îl deosebește pe Pro 1 de telefoanele pe care le imită este hardware-ul mult mai potent, acesta având un procesor Snapdragon 835 cu 6GB de RAM și 128GB de stocare. O cameră principală de 12 megapixeli se ocupă de partea foto în timp ce o baterie de 3.200mAh îi oferă energia necesară pentru a ne hrăni foamea de telefoane originale. Are până și o mufă jack de 3.5mm. În ciuda procesorului învechit (are deja 2 ani vechime), este îndeajuns de puternic pentru a susține ultima versiune de Android 9 Pie și pentru a capta atenția tuturor celor cărora le este dor de a scrie mesaje pe o tastatură fizică.

Deși nu am avut ocazia să ne jucăm încă cu un exemplar, Engadget au avut această oportunitate și decretează că tastatura este într-adevăr excelentă. Exemplarul pe care l-au testat este doar un prototip și momentan nu este pregătit pentru lansarea pe piață. F(x)tec mai au de lucru la partea de compatibilitate, Android și un număr destul de mare de aplicații pentru acesta nefiind gândite a fi folosite în mod landscape așa cum ar trebui în cazul unui slider cu tastatură. Display-ul este un AMOLED de 5.99″ cu rezoluție FullHD+ și despre care publicația online spune că are o reproducere a culorilor foarte bună.

Ca și firmă start-up, concentrarea pe un device de nișă poate fi sau nu o strategie problematică. Pe de o parte, atrage atenția, dar pe de alta se expune la vânzări care pot să nu acopere costurile producerii. Nu este, însă, o regulă după cum au demonstrat-o TCL cu BlackBerry Key One și Key 2 are au avut un succes destul de mare, în special ținând cont de prețul destul de piperat și de hardware-ul midrange. Este o șansă foarte mare ca Pro 1 să-și găsească o nișă substanțială pe piață, mai ales acum când design-ul smartphone-urilor se axează pe aceleași principii de câțiva ani buni și abia anul acesta ciclul a fost întrerupt odată cu apariția telefoanelor pliabile. F(x)tec mai au încă ceva drum de bătut până să poată scoată acest device pe piață, dar în mod clar vor atrage atenția cel puțina nostalgicilor dintre noi.

Puteți citi mai multe despre acest telefon promițător pe site-ul F(x)tec sau dând click pe sursa de mai jos pentru a citi impresiile celor de la Engadget. Eu unul abia aștept să pun mâna pe un exemplar.

Sursa: Engadget

2 Comentarii

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.