INOI 243 în haine de Nokia 6700

Inspiratie influenţata de design marca Nokia

Producătorul rus de telefoane INOI a lansat la începutul pandemiei un telefon ce pare din trecut. Ceea ce atrage instant privirea este design-ul ce pare adus din ianuarie 2009 de pe Nokia 6700 classic. Acesta a fost un model foarte popular pe pieţele emergente.

Modelul în cauză este INOI 243 care, evident, este foarte inspirat de vechiul Nokia 6700.Corpul telefonului seamănă complet, are ecran de 2.4-inch, camera VGA pe partea din spate și o baterie de 1000 mAh care se încarcă prin Micro USB. De asemenea, are mufa pentru căști cu jack de 3.5 mm, ceea ce este frumos şi util acuma cand aceasta este pe cale de disparitie. Prețul acestui telefon este de 1490 Ruble rusesti, ce se traduce în jur de 21€, un preţ total accesibil.

Zvonurile initiale despre acest model erau mult mai interesante. INOI si Jolla au semnat un parteneriat la evenimentul MWC2018, iar în urma acestuia INOI au lansat 3 din smartphone-uri si o tableta ce rulează sistemul de operare Sailfish OS, creat de angajati exNokia. Din cauza aceasta ne aşteptam ca INOI 243 sa ruleze o versiune de Sailfish OS adaptata pentru aceasta categorie de telefoane, mai ales ca au si prezentat un prototip în 2018. Din pacate acest mdel nu este unul smart şi ruleaza un sistem de operare proprietar si destul de simplist fara posibilitatea de a instala aplicatii mai cunoscute.

Ne-am fi bucurat toți sa vedem un telefon ce ne aduce aminte de Nokia şi care sa ruleze Sailfish OS, care este evoluat din distributia de Linux ce era instalată pe Nokia Tablets (770 Internet Tablet, N800, N810 şi N900).

Sursa: Nokiamob

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.