Fairphone 3 vine şi în variantă Android fără servicii Google

Un telefon cu mai mult respect pentru intimitate

Aproape toate smartphone-urile vă blochează opţiunile atunci când vine vorba de mentenanţă şi reparaţii indiferent cât sunt de scumpe și drăguțe. Arată grozav, dar nu le poți repara și îți urmăresc fiecare mișcare prin serviciile implementate în software. Dar acum există Fairphone 3, care vă permite să remediați singuri hardware-ul, asociat cu sistemul de operare Android / e / OS. Acesta este varianta care îţi respectă intimitatea prin simplul fapt că renunţă la serviciile Google care sunt recunoscute că îşi urmaresc utilizatorii pentru a monetiza diverse reclame sau servicii. Varianta cu Android aşa cum îl ştim este si va rămane desigur la vânzare pe site-ul Fairphone.

Pe lângă faptul că acest dispozitiv este reparabil de către orice persoană destul de îndemânatică, Fairphone utilizează materiale din surse etice. Compania declară că acesta este construit de lucrători bine plătiți, nu precum multe alte companii de smartphone-uri, cum ar fi Apple cu al său iPhone, care exploateaza lucrători temporari prost plătiți sau lucratori din zone slab dezvoltate.

Sistemul de operare bazat pe Android / e / pune confidențialitatea pe primul loc. Se bazează pe LineageOS. Acesta este un sistem de operare bazat pe Android şi este cunoscut pentru faptul că menţine în continuare active telefoanele rămase fara suport din partea producatorilor. Această versiune, de asemenea, îmbină caracteristici din Android Open Source Project (AOSP) 7, 8, și 9.

În /e / OS, toate serviciile Google au fost eliminate și înlocuite cu servicii MicroG. MicroG înlocuiește bibliotecile Google cu implementări pur open-source fără conectori pentru serviciile Google. Puse împreună, aveți primul smartphone conștient de confidențialitate şi durabilitatea adusă prin reparaţii ce se pot face de către posesor.

Aceste avantaje sunt însoţite de un hardware modest. Fairphone 3 este dotat cu doar 4GB de RAM și un chipset Qualcomm Snapdragon 632. De asemenea, are o singură cameră pe spate de 12 megapixeli și o cameră frontală de 8 megapixeli. Acesta este alimentat de o baterie 3,000 mAh. Fairphone 3 are, de asemenea, un LCD 5.65 inchi cu rame destul de mari de jur împrejur. Suportă dual SIM și are un slot pentru carduri MicroSD. Este posibil să aveți nevoie de acel slot MicroSD pentru mai multă stocare, deoarece vine doar cu 64 GB de stocare internă.

Sursa: ZDNet

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.