Viitorul gaming-ului este aici: Sony dezvăluie PlayStation 5

Încă din 2019 Sony a confirmat că următoarea generație de PlayStation este în dezvoltare, iar până în martie 2020 deja știam aproape tot despre noua consolă. Tot mai puțin cum va arăta aceasta. Microsoft au fost mai nerăbdători și au prezentat noua generație Xbox în detaliu încă din iarna anului trecut. Sony, însă, au preferat să lase entuziasmul și curiozitatea să-și facă treaba. Mai întâi am aflat cum va arăta controller-ul, în aprilie 2020. Acesta păstrează schema generală DualShock și amplasarea controalelor, dar le prezintă într-un design împrospătat. În aceste condiții, curiozitatea publicului a fost și mai mult sporită și probabil anticipația ar fi fost mult mai mare și mai vizibilă dacă anul acesta nu ar fi fost umbrit de pandemia SARS-CoV-2.

Chiar dacă nu au avut ocazia să o facă în cadrul unui show live, cu public care să aplaude la fiecare nou titlu anunțat, Sony au pus cap la cap o prezentare online de mai bine de 2 ore în care am avut ocazia să facem cunoștință cu jocurile noii generații, printre care: Destruction Allstars, Sackboy: A Big Adventure, Returnal, Stray, Project Athia, Ratchet and Clank: A Rift Apart, Gran Turismo 7, și Spider-Man: Miles Morales, dar și Horizon Zero Dawn 2: Forbidden West, Resident Evil 8 și Hitman 3. Nu în ultimul rând, un remaster GTA V a fost de asemenea anunțat.

Sony a lăsat, însă, cireașa de pe tort pentru final, iar acum, după luni bune de așteptare știm cum va arăta noul PlayStation 5. Acesta are linii asimetrice, futuriste care se potrivesc perfect cu design-ul noului controller DualShock. În partea de sus a miezului negru dintre cele două capace albe au fost incluse și niște strip-uri LED albastre. Tot în partea superioară se găsesc și găurile de aerisire. Consola poate fi așezată vertical, pe stand, sau orizontal, la fel ca și generațiile mai vechi (de la PS2 încoace).

În timp ce noul Xbox arată ca un PC mai compact, Sony a decis să facă din PS5 un obiect de design care își are locul mai degrabă într-o casă a viitorului și care sigur va ieși în evidență oricând. Acesta va avea două ediții, cel puțin inițial, una cu unitate optică (într-un final primim suportul pentru BluRay 4K care lipsea la generația precedentă) și un Digital Edition, mai compact, mai simetric în design și, probabil mai ieftin.

Ca și specificații, avem de a face cu un procesor cu 8 nuclee AMD Zen 2 ajutat de un GPU AMD RDNA 2. Locul hard-disk-ului a fost luat acum de un SSD care va avea 825GB. Pe lângă toate acestea, știm că noul PS5 va fi capabil de grafică 8K, 4K la 120Hz, dar și de audio 3D.

Din păcate, nu știm încă nimic despre prețul celor două variante de PS5. Sony nu a vrut să dea nici o dată precisă de lansare dincolo de sezonul sărbătorilor 2020. Personal sunt foarte entuziasmat de noul PlayStation și încă sper că anul acesta va fi anunțat și un nou God of War pentru a încununa lista deja palpitantă de titluri cu care se va lansa noua generație.

Mai jos puteți urmări prezentarea integral.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.