Windows 10 va suporta aplicațiile de Android

Windows 10 își extinde suportul de aplicații la cele mobile de Android

Un raport recent din partea echipei Windows Central prezintă ceva noutăți la care ne-am putea aștepta de la Microsoft în 2021. Windows 10 a fost sistemul de operare principal pentru Microsoft de la mijlocul anului 2015. Următoarea iterație majoră, Windows 10x, va aduce o grămadă de optimizări pentru laptop-urile cu ecran dual și PC-uri low-end.

Windows 10x este de așteptat să fie lansat undeva în prima jumătate a anului viitor. Sistemul de operare va ajunge inițial pentru computerele bazate pe procesoare cu arhitectură ARM, menite să concureze cu ChromeOS și iPad OS. Windows 10x va suporta, de asemenea, aplicațiile Win32 în cele din urmă, cu o actualizare viitoare.

De asemenea, se spune că Microsoft testează îndeaproape ideea de a aduce aplicații Android în Microsoft Store pe Windows 10 și 10x cândva anul viitor.

În programul de actualizare, Microsoft planifică o actualizare minoră în prima jumătate a anului, probabil să pregătească cadrul pentru o altă actualizare majoră pentru a doua jumătate a anului. Ca parte a acestor actualizări intră și emulatorul pentru aplicațiile cu arhitectură tip x86 care va permite PC-urilor bazate pe ARM să ruleze programe desktop obișnuite, potrivit Windows Central.

Mai este așteptat și un nou serviciu „Cloud PC”. Microsoft va permite, în esență, să primiți o instanță virtuală de Windows 10 printr-o conexiune la internet pentru a rula programe cu resurse mari, fără a încărca hardware-ul local. Va fi interesant să vedem cât de bine va funcționa acest lucru. Scopul final al acestui nou serviciu este să servească zona de gaming pentru a putea să rulăm jocuri de pe calculatoare mai puternice, dar care se afla la distanță.

2021 se transformă într-un an plin de evoluții majore de la Microsoft pentru Windows și ar trebui să ajute compania și partenerii săi să răspundă mai bine agitației cauzate de noile Mac-uri ce rulează pe noul chipset M1 de la Apple.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.