Xiaomi a suspendat descărcarea serviciilor Google de pe telefoanele non-GMS

Încă o victimă alături de Huawei

Companiile de smartphone-uri din China și-au lansat dispozitivele fără serviciile mobile Google, deoarece toate platformele Google sunt interzise în țara asiatică. Cu toate acestea, utilizatorii au putut, de obicei, să le descarce dacă intenționau să utilizeze telefonul în afara Chinei continentale sau printr-un serviciu VPN.

Din păcate, utilizatorii Xiaomi din China nu mai au o opțiune simplă pentru a face acest lucru. Personalul de suport pentru interfața MIUI din echipa Xiaomi a anunțat că, începând cu această lună, telefoanele Mi și Redmi, achiziționate fără serviciile GMS preinstalate, nu le vor mai putea descărca și instala.

Dispozitivele care vor fi afectate de această schimbare sunt în principal telefoane numai din China, cum ar fi puternicul camera-phone Mi 10 Ultra, Redmi K30 Ultra și seria Redmi 10x. Utilizatorii care doresc să aibă serviciile GMS sunt sfătuiți să apeleze la servicii terțe, cum ar fi platforma CoolAPK care permite instalarea de aplicații din afara magazinelor preinstalate.

Există o mulțime de utilizatori care preferă să cumpere telefoane din China și apoi să le importe în țările lor de origine. Printre motive se regăsesc costurile mai mici pentru anumite modele sau faptul că le-a plăcut un model care nu este disponibil în Europa sau America. Acum, cei care vor astfel de modele Xiaomi, se pot apuca să instaleze alte platforme de aplicații, alte sisteme de operare sau să adopte viața non-Google, lucru pe care Huawei încearcă să îl implementeze de vreo doi ani.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.