Apple iPhone 8/8 Plus: Un update prudent

O nouă generaţie

Pe lângă mult aşteptatul iPhone X, telefonul cu care Apple vrea să reediteze succesul primului iPhone, în această seară a fost lansată şi noua generaţie iPhone 8 şi 8 Plus. Acestea au acelaşi design ca şi seria 7 pe care vin să o înlocuiască, dar spatele este acum din sticlă şi doar rama laterală este din aluminiu seria 7000. Apple susţine că sticla folosită este cea mai rezistentă din orice smartphone de până acum. În plus, noile iPhone-uri sunt şi certificate IP67 pentru rezistenţă la apă şi praf, la fel ca predecesorii lor.

Camerele rămân la rezoluţia de 12MP, dar cu un senzor nou care lucrează împreună cu noul procesor A11 Bionic pentru focalizare mai rapidă, claritate şi interval dinamic mai bune, precum şi zgomot redus. În plus, iPhone poate înregistra acum video 4K@60fps şi 1080p@240fps. Camera principală are o diafragmă f/1.8, iar cea secundară tele de la iPhone 8 Plus are f/2.4. Camera tele de pe iPhone 7 Plus are şi Portrait Lighting care scanează şi identifică faţa subiectului (în timp real) şi ajustează curbele tonale pentru a o face să pară mai bine luminată. Acest efect poate fi ajustat şi după efectuarea pozei.

Procesorul este acelaşi A11 Bionic din iPhone X despre care puteţi citi mai multe aici. La fel este prezent şi standardul Qi Wireless Charging.

Precomenzile vor începe pe 15 septembrie, iar livrările pe 22. Culorile disponibile sunt Silver, Space Gray şi o nouă nuanţă pentru Gold. Ambele telefoane vin în două variante de memorie, 64GB şi 256GB, iar preţul începe de la 699$ pentru iPhone 8 şi 799$ pentru iPhone 8 Plus.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.