Noua cameră Polaroid OneStep 2 reînvie fotografia instant,

la un preţ accesibil

Polaroid revine la doar câteva zile după ce ne-a tachinat cu o reîntoarcere la originile lor cu Polaroid Originals, un brand dedicat fotografiei analogice instant. Împreună cu acest nou brand, vine şi noua cameră OneStep 2 laolaltă cu un nou tip de film numit i-Type. Această lansare marchează a 80-a aniversare a mărcii Polaroid fondată în 1937 de către Edwin Land. În urma popularizării fotografiei instant în anii 90, Polaroid a dat faliment în 2001 şi a încetat producţia de filme instant în 2008.

Această revenire este posibilă mulţumită The Impossible Project care a cumpărat ultima fabrică Polaroid din Olanda înainte ca aceasta să dispară. În mai, The Impossible Project a achiziţionat şi brandul Polaroid şi proprietăţile intelectuale asociate, iar aici avem fructul acestui efort: The Impossible Project este acum Polaroid Originals.

Noua cameră OneStep 2 este o cameră pentru fotografie instant, un urmaş spiritual al faimosului Polaroid OneStep care a popularizat acest mediu acum 40 de ani. Ca şi camera originală, aceasta este complet analogică şi e compatibilă atât cu filmul 600, cât şi cu noul i-Type. Pe faţă avem o lentilă de calitate cu focalizare de la 60cm la infinit, o durată de viaţă a bateriei de 60 de zile, un bliţ incorporat, un temporizator, o baterie reîncărcabilă prin USB de 1100mAh şi un design minimal uşor de folosit.

Noul film i-Type este disponibil în variante color şi alb-negru. Litera i din nume vine de la incredibil. Fiecare cartuş va costa 16€ şi va avea acelaşi efect clasic Polaroid. Producţia va continua şi pentru liniile clasice de film: 600, SX-70, Spectra şi 8×10.

OneStep 2 este disponibilă la precomandă pe site-ul Polaroid Originals la un preţ de 120€ cu data estimată de livrare pe 16 octombrie 2017.

 

Sursa: PetaPixel

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.