HMD relansează celebrul telefon banană 8110

Cine nu ţine minte celebrul Nokia 8110 cu forma lui curbată care i-a atribuit porecla de telefon banană. Iar când Neo l-a folosit în filmul Matrix pentru a face un apel, statutul acestuia de telefon iconic a fost scris în istorie. Astăzi, la 22 de ani de la apariţia pe piaţă a acestuia, HMD îl relansează într-o nouă formă adaptată anului 2018. Să facem cunoştinţă cu Nokia 8110 4G. Acesta vine în două culori: Banana Yellow, o referinţă clară la porecla originalului şi Traditional Black, o variantă mai sobră. Acesta are şi un slider deasupra tastaturii, un element de design pe care nu l-am mai văzut de mult, cam de când tastatura pe un telefon a devenit un simbol al trecutului. Aceasta nu are mecanism de acţionare automată, făcând experienţa mai autentică.

Display-ul este şi el curbat urmând forma telefonului şi are o diagonală de 2.4″. Rezoluţia QVGA (240×320) ne aminteşte de feature phone-urile Nokia din anii 2000. Înăuntrul lui ticăie un procesor Snapdragon 205. Nu este în niciun caz vreun campion al vitezei, dar pentru ce se vrea a fi noul telefon banană este perfect. Conectivitatea cuprinde suportul pentru 4G LTE, inclusv apeluri VoLTE, dar şi Bluetooth şi WiFi.

Software-ul care îl însufleţeşte nu mai este, bineînţeles, Nokia S30, ci KaiOS, un derivat de Firefox OS care aduce un pic din bunătăţile Android. Acesta asigură funcţionalitatea mai în linie cu vremurile moderne, noul 8110 având Google Search, Maps şi chiar Google Assistant. Sincronizarea contactelor şi calendarului cu contul Google este de asemenea posibilă, mult mai convenabil decât în anii 90. Bineînţeles, există şi aplicaţii sociale precum Facebook şi Twitter, dar nu există o cameră frontală pentru selfies. Pentru poze, va trebui să vă bazaţi pe camera principală de 2MP.

Bateria are o capacitate de 1500 mAh şi HMD promite 9 ore de apeluri VoLTE şi 48 de ore de muzică pe care o puteţi asculta prin jack-ulde 3.5mm. Telefonul va avea variante single şi dual SIM şi va costa 80€ când va apărea pe piaţă în luna mai.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.