Analiză: Jio va fi al zecelea brand de telefoane din lume

Un nou dominator în piețele emergente

Digitimes Research au facut o analiză care concluzionează ca Jio au vândut între 25 și 30 de milioane de telefoane, toate acestea cu platforma Kai OS la bord. Cu un așa volum de vânzări, Jio va deveni al zecelea producator de telefoane de pe piața internațională.

Primul telefon, Jio Phone, lansat anul trecut în luna Iulie,  a reușit să vândă peste 18 milioane de unități până la finalul anului 2017. Un numar mare pentru un singur dispozitiv și aproximativ jumate de an ca timp. Recent, compania a lansat Jio Phone 2, aproximativ aceleași dotări cu prima variantă, dar cu tastatură QWERTY și format transversal pentru afișaj.

KaiOS mai este utilizat și pe alte telefoane decât cele de la Jio și anume faimosul Nokia 8110 4G. Chiar și TCL vinde telefoane cu KaiOS, sub brand-ul Alcatel (licențiat de la Nokia). Digitimes Research preconizează că platforma se va dezvolta foarte mult pe piețele emergente și va acapara peste 3% din piața globală a sistemelor de operare în 2019. Anul trecut, telefoanele simple au depășit creșterea smartphone-urilor, dând dovadă de revenire a acestui segment, ba chiar Jio a bătut Apple în cota de piață globală.

Kai OS ( bazat peFirefox OS și kernel Linux ) a fost construit astfel încât să aducă funcționalități de smartphone, precum Google Maps și Assistant, pe telefoane simple fără hardware complex așa cum se regăsește pe dispozitivele dotate cu sistem de operare Android.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.