Apple primește un brevet pentru aceeași tehnologie din LG G8

Oare chiar este aceeași tehnologie?

Și nu chiar aceeași tehnologie. Problema aparentă semnalată la Biroul de Marci Înregistrate și Patente US, este că Apple nu a înaintat aceeași tehnologie pentru înregistrare ci mai degrabă ceea ce arată ca extinderea logică la aceeași tehnologi dezvoltată de LG. Una dintre marile caracteristici noi ale LG G8 este numită „Crystal Sound OLED Stereo Speaker”, care înseamnă că sunetul este emis cu vibrații în ecran, ce se aseamnă cu un difuzor tradițional în utilizarea de zi cu zi.

Cu toate acestea, implementarea LG este doar pentru audio atunci când telefonul este folosit în apeluri telefonice în timp ce noul brevet Apple pare că duce această idee către o logică extinsă: vibrarea întregului inel în jurul ecranului, în scopul de a reda sunetul și posibilitatea de a renunța la difuzoarele standard ale telefonului. În timp ce brevetul este prezentat în detaliu privind ingineria și design-ul, nu ne lasă să știm ce înseamnă toate notările din documentație. Una dintre problemele curente cu tehnologia actuală a difuzoarelor încorporate în ecrane este că nu se poate obține un sunet suficient de tare pentru a fi util pentru mai mult de un apel telefonic audio, dar este greu de spus dacă ideea din partea Apple va fi mai performantă în acest sens.

De asemenea, nu putem spune dacă Apple va implementa această tehnologie în viitorul apropiat sau vreodată sau dacă echipa de dezvoltare de la Apple deja lucrează la o nouă iterație. Nu este greu de imaginat nici cum LG va bate Apple în această cursă având în vedere că are deja primul pas făcut prin lansarea modelului de top G8 din acest an.

Sursa: PhoneArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.