Un nou model Nokia 5310 XpressMusic

Un model Nokia XpressMusic inspirat de un clasic

În ultimele 2-3 săptămâni au existat mai multe lansări de produse de la Sony, AMD, Huawei şi alţii, mai mult sau mai puţin vizibile din cauza abundenţei de ştiri despre pandemie. Printre acestia s-a numarat şi HMD, cu o serie de modele noi sub sigla Nokia. HMD a prins gustul de a aduce înapoi unele dintre telefoanele clasice Nokia și cel mai recent telefon care a obținut această onoare este Nokia 5310 XpressMusic. Acesta ar fi trebuit sa fie lansat la MWC Barcelona 2020, dar evenimentul a fost anulat complet si toti producatorii si-au lansat telefoanele pe la evenimente organizate separat.

Reîncarnarea modelului din seria XpressMusic din 2020 este un featurephone Serie 30+ care are exact același aspect si pereche de culori pe care ne-o amintim de negru/roșu și alb/roșu și vine cu butoane montate lateral pentru operarea player-ului de muzica precum originalul.

Modelul de referinta pentru această nouă lansare este Nokia 5310 XpressMusic lansat in octombrie 2007. HMD a obtinut licenţa pentru XpressMusic in 2018. Ceva influente sunt si din partea modelului Nokia 5103 XpressMusic lansat in februarie 2009, dar acesta din urma nu a beneficiat de succesul celui din 2007.

Modelul curent vine echipat cu o camera VGA pe spate și un ecran QVGA 2.4″ în față şi cu o tastatură alfanumerică sub ecran. Deci, în timp ce diagonala este cu 0,3″ mai mare decât Nokia 5310 XpressMusic cel vechi, rezoluția este exact la fel. Memoria interna este de doar 16MB, insuficientă cam pentru orice în zilele noastre, poate doar pentru depozitarea numerelor de telefon, dar acesta permite extinderea memoriei cu carduri de tip microSD de până la 32GB. Unul din punctele forte de vânzare, în plus faţă de nostalgia creată, este player-ul MP3 şi sistemul de difuzoare stereo amplasat pe partea frontală. De asemenea, nu lipseste portul jack de 3.5 mm şi conectarea Bluetooth 3.0, astfel nimeni nu se poate plânge ca nu îşi poate conecta caştile preferate pentru ascultarea muzicii. Mai este prezent la bord şi un receptor de radio FM pentru a completa playlist-ul.

Nokia 5310 2020 este echipat cu o baterie de 1.200 mAh și văzând componentele sale interne modeste ar trebui să dureze cu singură încărcare până la 7.5 ore de convorbire și între 22 de zile (în modul single SIM) și 30 de zile (dual SIM) de așteptare.

Un aspect important este faptul că Nokia 5310 este un telefon 2G dual band, deci nu va funcționa în țările în care rețelele 2G au fost oprite deja sau în cele care se bazează pe benzile 850 și 1900. Nokia 5310 model 2020 va avea un costa de pornire începând de la 39 €.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.