Huawei doreste serviciile Google în AppGalery

Disputa dintre Huawei si Google continua

Huawei isi doreşte tare mult să convinga pe gigantul tech Google să-şi listeze serviciile in propriul App Store. Acesta se numeste AppGalery, iar Huawei a reuşit să convingă cea mai mare parte a celor mai folosite aplicaţii sa aterizeze şi în acest magazin virtual, precum aproximativ toate băncile din Romania şi altele la fel de importante pentru noi. De când a fost listată pe lista neagra a companiilor din state, Huawei si Google cauta continuu noi posibilitati de a comunica si a mentine o relatie foarte profitabila.

De la acest eveniment, doua serii de flagship-uri au fost lansate fara servicii Google. Este vorba despre Huawei P40 si Mate 30, telefoane care vin fara aplicatii precum Gmail şi Google Maps. Pentru piaţa chineza oricum nu era o problema deoarece guvernul chinez nu accepta Google, dar vânzările Huawei nu se bazeaza doar pe piaţa locala. La mijlocul acestei dispute a picat si Europa. Asta a cauzat o scadere de 10 miliarde de dolari in vanzari pentru producatorul chinez.

Huawei propune dezvoltarea si integrarea serviciilor Google într-un mod similar cu introducerea acestora pe platforma iOS care reprezintă un sistem de operare foarte diferit de Android. Reamintim că Huawei a ales pentru ultimele modele lansate tot Android doar că în varianta AOSP a carei licenţă acorda dreptul de utilizare oricui fără reglementari politice. În cazul mentionat mai sus ar putea produce un efect benefic, cel putin pentru piata din Europa care încă depinde foarte mult de serviciile Google.

Sursa: ZonaIT

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.