Noul iPhone SE mai mult iPhone 8 Special Edition

Design identic, hardware nou

Aseară Apple a prezentat noul iPhone SE ( Special Edition ), ţinându-se de cuvănt şi rămânând la data zvonită, chiar dacă nu a existat niciun eveniment ostentativ – doar un comunicat de presă. Noul iPhone SE, în ciuda aşteptarilor create este mai mult o reîmprospătare a modelului iPhone 8 decât a modelului SE original lansat în martie 2016. Te poți gândi la el ca la un iPhone 8 cu cel mai recent chipset și o cameră mai bună. Nu in ultimul rand există culori noi pentru carcasa iPhone-ului pentru cei care s-au plictisit de iPhone 8 simplu.

Noul iPhone SE beneficiaza de un ecran „Retina HD” cu dimensiunea de 4.7 inch cu suport True Tone pentru Dolby Vision şi HDR10. Acesta este înconjurat de rame mari și mai jos există un cristal de safir ce acopera butonul capacitiv Touch ID cu al său senzor de amprentă ca în iPhone 8. Procesorul este modelul A13 SoC, la fel ca iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max.

Pe spate regasim un singur obiectiv foto de 12 MP f/1.8 cu caracteristici îmbunătățite Smart HDR datorită procesorului actualizat primit. Pentru fotografii în modul portret, în loc de un obiectiv de fotografiat secundar, Apple a apelat la ceva numit „detectare a adâncimii monoculare”, care utilizează algoritmi de machine learning (ML) pentru a detecta adâncimea și fețele. Va trebui să vedem cum se compară cu primele trei generații Google Pixel, în ceea ce privește calitatea fotografiilor în mod portret de la un singur obiectiv foto.

Camera are stabilizare video „cinematică”  și puteți înregistra până la 4K la 60fps, cu audio stereo. Camera selfie orientată spre față este încă o unitate 7 MP. Totusi, acesta este un iPhone 8 şi este livrat chiar cu același încărcător de 5W în cutie. Cu toate acestea, noul iPhone SE acceptă şi încărcatoare de 18W, trebuie doar să cumpărați un alt adaptor. Dacă aveți un astfel de adaptor de 18W, atunci așteptați ca bateria să se încarce de la 0 la 50% în aproximativ 30 de minute. Acesta are si suport de încărcarea rapidă fără fir, Wi-Fi 6, LET-A și dual-SIM, deși al doilea este eSIM (electronicSIM) pentru cine are nevoie de un numar în plus.

Tehnologia 3D Touch a disparut la acest model, acum fiind înlocuit cu Haptic Touch. Dispozitivul prezinta rezistență la apă și praf, certificare IP67, ceea ce înseamnă că poate fi scufundat în apă până la 1m adancime timp de până la 30 de minute.

Noul iPhone SE a crescut foarte mult în comparație cu modelul original SE din păcate. Deci, se poate califica doar ca un dispozitiv „compact” în aceaste vremuri.

Modelul 2020 iPhone SE în negru, alb și roșu sunt disponibile pentru pre-comandă vineri, aprilie 17, iar livrarea va începe cu 24 aprilie. În SUA, puteți obține unul pentru 399$ cu 64GB de stocare. Deci, cel puțin din punct de vedere al prețului, se potrivește cu numele precedentului model SE. Dacă aveți nevoie de 128GB, va trebui să plătiți 449$, în timp ce modelul 256GB este de 549$.

La noi în Europa preturile afisate pentru iPhone SE încep de la 479€ și respectiv 419£.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.