Suport pentru sistemul de fişiere Linux direct în Windows 10

Iată un MicroSoft mai open-source

La inceputul acestui an, în iarnă, Microsoft a anunţat că va integra un kernel full de Linux in Windows 10. Recent, compania din Redmond a mai realizat o miscare catre integrarea Linux în propriul sistem de operare şi anume posibilitatea de a accesa fisiere Linux din File Explorer. Odata cu noul build 19603, File Explorer va permite sa deschizi partiţiile cu Linux mult mai usor. Dupa deschiderea aplicaţiei File Explorer îl vei vedea pe Tux, mascota Linux, în lista de directoare din stanga. Iconita iti va afisa toate distro-urile instalate, iar de acolo vei avea acces în folderul de radacina al fiecareia.

Printre funcţionalităţi mai găsim în plus cateva schimbari. File Explorer va face recomandari de fisiere pe care le poti sterge pentru a mai elibera din memoria disponibilă. Va fi disponibilă si aplicaţia Microsoft News Bar. Aceasta este un widget care poate fi plasat direct pe desktop pentru a fii la curent cu cele mai noi stiri. Noua aplicatie customizabila de stiri se actualizeaza constant si poate fi dezactivata cu un simplu click daca îţi distrage atenţia prea mult.

De asemenea, vedem si introducerea paginii „What’s New” în setări. În acesta secţiune putem revizui cel mai recent changelog ce conţine lista cu schimbarile aduse de fiecare actualizare de Windows. Aceasta ultima caracteristica a fost descoperita de un hacker, însa de atunci se pare ca Microsoft a intregrat-o in Windows 10 pentru a citi direct din sistem ce este nou printre opţiuni.

Sursa: ZonaIT

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.