Noi specificaţii pentru Microsoft Surface Duo

Un altfel de pliabil

Microsoft este ocupat cu testarea viitoarului smartphone Surface Duo cu echipa internă, un dispozitiv care are două ecrane pe două laturi egale, cu o balama ce poate suporta 360 grade. Deci, în timp ce niciun panou de afișare din cele două nu este pliabil, precum Samsung Galaxy Fold, acele balamale vă oferă o mulțime de puncte de flexibilitate.

Surface Duo va avea o grosime de doar 4.8mm când va fi deschis şi de 9.6 mm grosime atunci când va fi închis. Mai multe specificații ale dispozitivului au aparut recent în presă, așa că iată la ce ar trebui să ne așteptăm.

Ecranele Surface Duo vor fi identice cu dimensiunea de 5.6 ” fiecare, tip AMOLED, cu rezoluție 1800 x 1350 și rame uriașe. Dispozitivul va rula Android 10, cu o actualizare planificată la Android 11 foarte curând după lansare. Suportul pentru Surface Pen este încorporat.

Chipset-ul de la bord este Qualcomm Snapdragon 855 de anul trecut, care este o alegere foarte ciudată, să nu uităm că dispozitivele care au facut ceva vâlvă înainte de a ajunge pe piață cu procesoare mai vechi nu au fost primite niciodată bine, din punct de vedere al vânzărilor. Motivul pentru aceasta mutare se pare că are de-a face cu faptul că Microsoft a finalizat design-ul configuratiei interioare Surface Duo cu mult înainte să fie lansat Snapdragon 865, și nu există pur și simplu suficient spaţiu în interior pentru modem-ul Qualcomm X55 5G care este cerut companiilor de a fi folosit în tandem cu procesorul 865.

Dispozitivul are 6 GB de memorie RAM şi este suficientă pentru Android, dar nu ar fi stricat mai multă cât timp cele 2 ecrane te indeamna la utilizarea a cât mai multor aplicaţii în paralel. Oricum, va exista și 256 GB de stocare internă fără să fie extensibilă. Camera foto (singulară) va fi un obiectiv de 11 MP f / 2.0 cu dimensiunea pixelului 1.12um, un format ceva mai rar acuma.

Va fi prezent la bord şi un senzor de amprente ce va avea grijă de autentificarea biometrică, iar capacitatea bateriei pentru Surface Duo va fi de doar 3.460 mAh. Din păcate, nu există NFC și nici încărcare fără fir și nici 5G. Toate aplicațiile preinstalate Microsoft vor avea suportul pentru lucrul pe ambele ecrane cu drag and drop între două aplicații diferite, dar nu toate aplicațiile terțe vor fi capabile de acest lucru pentru moment. Va fi de datoria dezvoltatorilor să adauge astfel de funcționalități. Surface Duo nu este singurul cu acest necesar, LG Dual Screen, ZTE Axon M şi o serie de tablete au nevoie de astfel de aplicaţii adaptabile pe mai multe ecrane.

Potrivit Microsoft, dispozitivul va oferi integrare avansată a stylus-ului și caracteristici specifice pentru a se potrivi mai bine cu experiența generală a utilizatorului de Surface Phone.

Se spune că dezvoltatorii lucrează deja la această integrare. Conform raportului, platforma a fost modificată astfel încât să poată permite intrarea tactilă de la deget și Surface Pen în același timp și să funcționeze fără probleme pe ambele ecrane.

Și din moment ce Surface Pen-ul recunoaște diferite niveluri de presiune pe alte dispozitive cu Windows, Microsoft va face acest lucru posibil și pe platforma Android. Tragerea ferestrelor deschise de la unul dintre ecrane la celălalt va funcţiona prin gesturile naturale și specifice Surface de pe toată gama, iar atingerea dublă cu stiloul pentru a face o captură de ecran, va fi, de asemenea, activată şi pe Android.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.