Apple renunță la procesoarele Intel

Apple este în căutarea unor microprocesoare mai eficiente

 

Apple a mizat tot mai mult pe ARM în ultimii 2 ani, iar acum face o mutare destul de curajoasă prin care ar putea scoate de pe hardware-ul propriu echipamentele Intel în viitorul apropiat. Se zvoneşte că la evenimentul WWDC 2020 de la finalul lunii va prezenta propriile procesoare pentru Mac-uri. Noile procesoare le vor înlocui pe cele Intel, conform surselor apropiate de firma din Cupertino.

Evenimentul online programat pe 22 iunie va trebui sa ne aducă mai multe detalii şi despre sistemele de operare iOS 14, macOS, watchOS, TV OS. Pe lângă tranziţia software ce urmează sa fie anunţată, cea hardware este la câteva luni distanţă, deci mai avem de aşteptat. Noile procesoare vor fi unele de tip ARM, inspirate de cele folosite pe iPad şi iPhone, dar Mac-urile vor continua să ruleze macOS, bineînţeles cu adaptările de rigoare pentru compatibilitate atât hardware cât şi software. Apple a licenţiat deja tehnologia aferentă de la ARM, care face parte din grupul gigantului japonez Softbank. Acesta din urmă este în scădere cu câteva miliarde bune din cauza pandemiei.

Apple nu se află la prima trecere de acest gen. În anii 90, Apple a trecut de la procesoarele Motorola la cele PowerPC, iar la evenimentul WWDC din 2005 Steve Jobs a anunţat trecerea de la PowerPC la Intel. Cel mai probabil TSMC este producătorul acestor echipemente noi adaptate de Apple pentru Mac-uri.

Sursa: The Verge

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.