Un entuziast şi-a creat propriul jack pentru iPhone 7

Mulţi au strâmbat din nas atunci când Apple a decis să renunţe la jack-ul audio atunci când a conceput iPhone 7/7 Plus. Internetul a făcut ceea ce face mai bine, iar acesta a devenit un simbol al limitei fine dintre progres şi nebunie. Dar o nebunie şi mai mare pentru care îţi trebuie curaj şi un portofel generos este să te opui design-ului Apple şi să îţi introduci la loc jack-ul în iPhone 7 de unul singur. Ceea ce este fix ce a făcut Scotty Allen de la Strange Parts.

Proiectul a durat 17 săptămâni şi a avut un cost de câteva mii bune de dolari care au inclus iPhone-uri multiple, ecrane de schimb şi adaptoare Lightning-jack. Scotty a trebuit să-şi proiecteze singur circuitele logice pentru fabricarea cărora a apelat la o firmă specializată, iar în acest proces s-a consultat cu un dealer de chip-uri pe care l-a cunoscut printr-un prieten.

Spre final, având în istoric multe piese şi iPhone-uri distruse, renunţarea părea a fi o alegere de bun simţ. Totuşi, a reuşit să ducă proiectul la capăt. Jack-ul a fost realizat prin folosirea unui adaptor incorporat în structura internă a telefonului. Din păcate, datorită faptului că mufa este alimentată prin portul Lightning al telefonului, nu se poate asculta muzică la căşti în timpul încărcării, dar este un preţ mic de plătit pentru o astfel de minune inginerească.

Mai jos puteţi vedea filmul întregii operaţiuni, dar şi cum şi-a construit un iPhone 6s din piese cumpărate din piaţă. Pentru aventurierii pentru care garanţia nu înseamnă decât o hârtie în plus, Allen a făcut publici paşii necesari pe Github.

 

Sursa: Strange Parts

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.