Doom (I) – The Shores of Hell

Jocul care a schimbat gaming-ul

Monştri

Inamicii din Doom sunt foarte variaţi, lucru care a contribuit mult la lipsa repetitivităţii şi la fascinaţia acestui joc. Cei mai de bază sunt zombii de două feluri, unii înarmaţi cu pistoale şi alţii mai letali cu puşti, dar şi Imps, maronii cu coarne şi care atacă de la distanţă cu bile de foc. Pinky demons sunt reprezentativi pentru Doom, mergând pe două picioare şi muşcând din jucător. Cacodemonii sunt de asemenea iconici, fiind bile roşii cu coarne, un singur ochi şi o gură imensă din care ies bile de plasmă. Sufletele pierdute sunt cranii zburătoare înflăcărate care se deplasează repede către jucător şi muşcă din el. Nu în ultimul rând, Barons of Hell apar prima oară în tandem ca boss final al episodului 1 şi sunt fiinţe bipede pe o pereche de copite, cu coarne şi un atac foarte puternic cu plasmă.

Creaturile supreme în Doom sunt reprezentate de Cyberdemon şi Spider Mastermind, aceştia apărând la finele episoadelor 2, respectiv 3 şi 4 pe post de boss final. Sunt două fiinţe atât de populare încât nu mai au nevoie de nicio prezentare.

Obiecte de adunat

Aranjate pe hartă sunt diverse obiecte care pot ajuta jucătorul în drumul său. Printre acestea se numără truse de prim ajutor (Medkits), armură şi muniţie. Cele mai potente şi mai rare includ bile de invulnerabilitate, invizibilitate sau care dublează health-ul jucătorului sau un kit de berserk care îi conferă acestuia capacitatea de a omorî orice demon dintr-o singură lovitură de pumn. Diverse elemente ajutătoare includ ochelarii pentru iluminarea coridoarelor întunecate, harta computerizată care oferă acces la harta completă a nivelului, costumul antiradiaţii care permite mersul peste lavă sau deşeu toxic şi rucsacul care dublează capacitatea de muniţie maximă ce poate fi cărată de jucător.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.