iPhone X suportă încărcare wireless rapidă dacă ai destui bani

Apple a insistat din plin pe introducerea încărcării rapide în noile sale modele de iPhone la prezentarea de acum două zile. Ceea ce nu au menţionat pe scenă, însă, este faptul că acesta suportă chiar şi încărcare rapidă wireless, un feature destul de comun pe tărâmul Android. Acesta poate ajunge de la 0 la 50% capacitate a bateriei în 30 de minute.

Motivul pentru care probabil acest feature a fost lăsat deoparte este necesitatea unor accesorii care nu sunt include în pachetul de bază, anume un adaptor Apple USB-C şi un cablu Lightning. Cablul Lightning-USB-A inclus în pachet nu merge pentru încărcare rapidă.

Preţurile sunt destul de piperate, adaptorul fiind disponibil la iStyle în trei variante: 29W, 61W, 87W cu preţuri cuprinse între 269RON şi 415RON. Totodată, Apple nu specifică puterea necesară pentru a obţine viteza de încărcare specificată. Cablul de încărcare nu este nici el ieftin, ajungând la 185RON. Prin constrast, încărcarea rapidă la un telefon Samsung se face cu un încărcător wireless de 299RON care poate fi conectat la priză chiar cu adaptorul inclus în pachetul telefonului.

Noile iPhone suportă standardul Qi Wireless Charging, deci teoretic se poate folosi orice staţie de încărcare wireless care îl suportă, însă nu este clar dacă şi încărcarea rapidă va funcţiona folosind o astfel de staţie.

Costul acestei facilităţi este, în stil caracteristic Apple, foarte ridicat, dar pentru cei care vor să scoată cât mai mult din iPhone-ul lor va merita.

 

Sursa: 9to5mac

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.