Specificaţiile noilor Google Pixel au apărut online

Săptămâna trecută scriam despre culorile disponibile pentru noua generaţie Pixel de la Google, precum şi despre preţurile acestora. Acum a venit rândul specificaţiilor să circule online înainte de lansare, iar cele două noi telefoane încă neanunţate sunt într-adevăr demne de titlul de flagship în anul 2017.

În primul rând, se pare că ambele modele vor funcţiona cu un SIM integrat (eSIM), similar cu cel din Apple Watch. Asta înseamnă că schimbul de operator sau de număr se va face fără a schimba cartela. Având în vedere lista limitată de operatori care suportă Google Watch în momentul de faţă, este posibil ca doritorii din Europa în mod special să aibă o problemă cu noul sistem.

Ambele telefoane vor avea un procesor Qualcomm Snapdragon 835 sub capotă şi difuzoare stereo orientate frontal. Modelul mai mic, Pixel 2, va avea un ecran 1080p, în timp ce fratele mai mare va avea rezoluţie QHD şi suport pentru gamă extinsă de culori. Ambele se vor afla în spatele unui Gorilla Glass 5.

Pixel şi Pixel XL aveau şi au în continuare una dintre cele mai bune camere de pe piaţă, iar seria nouă nu se lasă mai prejos. Deşi nu vor fi două camere pe spate cum se zvonea la un moment dat, se pare că atât camera principală cât şi cea frontală vor fi stabilizate optic.

Bateria pentru modelul mai mic va avea o capacitate de 2700mAh, în timp ce Pixel 2 XL va avea 3520mAh pentru ţine în viaţă display-ul mai pretenţios. Acestea nu vor avea încărcare wireless şi se pare că şi mufa audio de 3.5mm a dispărut între timp. Variantele de stocare vor fi de 64GB şi 128GB, plus stocare nelimitată în cloud Google până în 2023 (nu se ştie, însă, dacă este vorba doar de poze sau şi de alte fişiere).

În final, ambele telefoane vin cu Active Edge de la HTC care, se pare, va folosi pentru interacţiunea cu Google Assistant. Lansarea oficială va avea loc pe 4 octombrie şi atunci vom afla, cel mai probabil, toate detaliile, precum şi dacă vom avea şansa de a le folosi în România în curând. Între timp, vechea generaţie încă este competitivă şi poate fi găsită la EMAG (Pixel, Pixel XL) şi QuickMobile (Pixel, Pixel XL).

Sursa: Android Authority

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.